Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Paralel katakulli sonuç alabildi mi?

Aslına bakarsanız çok evvel bu konuya el atmam gerekiyordu ama son derece kritik olmasına rağmen mesele yoğun gündem arasında sıkışıp kaldı öylece.
Yalan yok eskiden beri tanışıklığımız olan Anadolu Ajansı editörlerinden Hasan Öymez'le dün tesadüfen yaptığımız telefon görüşmesi gerçekleşmeseydi de aklıma geleceği yoktu konunun. Ben bilmiyordum meğer 30 Mart Seçimleri'ni takip eden AA'nın bu işten sorumlu koordinatörü Öymez'miş.
Sonradan haberdar olmuş seçim akşamında atv-a Haber ortak yayınında Cihan Haber Ajansı merkezli korkunç bir kumpasa dair açıkladığım gerçekten, onun detaylarını öğrenmek için aramış. Evet. İzleyenler bilir. O gün sabah saatlerinde saat 09.00 gibi bizim medya grubunda görev yapan üst düzey bir yetkilinin yakın arkadaşına SMS ile Cihan Haber Ajansı'nın sandıklar açıldıktan sonra seçim sonuçları şaibeli algısı yaratmak için bir senaryo hazırlığında olduğu bilgisi gelmiş. O da bu bilgiyi benimle paylaştı.
Gözlerimle gördüm geliş saatini de, neler yazdığını da. Özeti şöyleydi; "Cihan Haber Ajansı açıklanan seçim sonuçlarında önceliği CHP'ye verecek ve önde gibi gösterecek. Sonra da AKP katakulli yaptı haberleriyle feveran edecekler ve Taksim'de toplanma çağrısı yapacaklar.
Bu ciddi bir senaryo lütfen yayalım!"
Bu bilgi bana aktarıldığında saat tam 20.50'ydi. O sırada Anadolu Ajansı verilerini değil, Cihan Haber Ajansı'nın verileriyle değerlendirme yapan CNN Türk ekranında ise birileri manipülasyona başlamıştı bile.
Başta Enver Aysever olmak üzere Ahmet Hakan, Aslı Aydıntaşbaş, Cüneyt Özdemir gibi ekran yüzleri hiç de öyle olmamasına rağmen ısrarla CHP'nin önde gittiği bilgisini aktarıyor izleyenlerine ve gerçekten de 'feveran' ediyorlardı. Hatta bir arkadaşım benim yayında olduğum bir zaman diliminde Aysever'in İstanbullu'yu Taksim'de toplanmaya davet ettiğini bile söyledi. Yani sabahın erken saatlerinde SMS'le duyurulan çirkin senaryo tıkır tıkır işliyordu ekranlarda.
Seçim bitti. Durum ortada. Peki 'katakulli' ustası paralel yapı ve çanakçıları istedikleri algıyı yaratabildiler mi kamuoyunda?
Bence evet! Tamamında değilse bile muhalefet seçmeninin büyük çoğunluğunda 30 Mart seçimleri kesinlikle şaibeli zihniyetini yerleştirdiler. Öyleki CHP'ye oy veren ve aklı çok çok başında sandığım bir eski dostum bile diyor ki 600 bin küsur fark yiyen Sarıgül için; "Hileyle kaybetti!" Neyse... Gelelim asıl mevzuya... Anadolu Ajansı'yla ilgili spekülasyonlara. Koordinatör Hasan Öymez'le uzun uzun konuştuk.
Hazırlıklara taa aralık ayında başlamışlar.
Gerçekten çok emek vermişler. Bence ilk kez böyle bir organizasyona imza atmalarına rağmen başarılı bir çalışma koydular ortaya.
YSK'nın sonuçları ortada. Cihan'ın mı, yoksa Anadolu Ajansı'nın mı verileri daha doğru ve daha gerçekçi hep beraber görüyoruz.
Buna rağmen hâlâ CHP tayfası -ki bunlardan biri özellikle Mansur Yavaş'tır- aldığı yenilgiyi kabul etmeyip ha bire Anadolu Ajansı'nı suçluyor. Ancak bunu yaparken bilmiyor ki o organizasyonda görev alan 1500 habercinin, emektarın da günahını alıyor.
Dün Hasan anlatırken bu emekten söz ediyordu işte. Hem hayran kaldım gayretlerine, hem de bu emeğe paralel çetenin hainliği sayesinde gölge düşürülmeye çalışılmasına çok üzüldüm. Tesadüf işte. Bugün Anadolu Ajansı'nın 94. Kuruluş yıldönümü imiş. Kurumun Genel Müdürü Kemal Öztürk nezdinde ajanstaki bütün meslektaşlarımın gününü kutluyorum. İnanın üzülmeye, takmaya değmez arkadaşlar. Nihayetinde güzel bir söz vardır; Güneş balçıkla sıvanmaz! Siz önünüze bakmaya devam edin...
Nice yıllara, nice güzel çalışmalara!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA