Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Önce kendimden özür diliyorum

Aslında bu konuya çok evvel girmeliydim. Geç kaldım bunun için de hem kendimden, hem de aHaber'de moderatörlüğünü yaptığım "% 100 Siyaset" programımın konuğu olan Fidel Okan'dan Abdurrahman Şimşek'ten özür diliyorum. Aslında bu konuyu köşeme taşımakta geç kalarak en büyük haksızlığı onlardan çok kendime yapmış oldum. Çünkü Paralel Yapı'yla mücadelede sembolleşen bu programın sahibi benim. Dolayısıyla konuk olanların da, program anında konuşulan her şeyin de sorumlusu benim. Ve kimin tarafından ya da nereden olduğu mühim değil, eğer bir haksızlık yapılmışsa programdaki herhangi bir şeyle ilgili cevap vermekle mükellef olan da benim. Genelde atlamam. Bugüne kadar yapılan hiçbir haksızlığı yanıtsız bırakmadım ama maalesef bu defa böyle bir aksilik oldu.
Şimdi gelirsek sadede...
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 27 Ekim tarihinde yayımlanan "% 100 Siyaset" programıyla ilgili çok büyük bir ayıba, haksızlığa imza attı. Güler, programda gündeme getirilen "Paralel Yapı, TSK'yı da ele geçirmek istiyor" iddialarını gerekçe göstererek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ağzı şeffaf bantla kapalı ve imzalı kapalı zarf içerisinde bir dilekçeyle suç duyurusunda bulundu. Ve tuhaf olan aynı evrakları "GİZLİ" ibaresi ile Başbakanlığa, Milli Savunma Bakanlığı'na ve Adalet Bakanlığı'na da gönderdi. Şikayet dilekçesinde özetle deniliyor ki; "Programda dile getirilen iddiaların hiçbir dayanağı yoktur. Hepsi asparagastır ve bu tür iddialar TSK'yı yıpratmaya yönelik algı operasyonunun bir parçasıdır. Ve biz biliyoruz ki bu algı operasyonu da ortak bir merkezden yönetilmektedir!"
Düşünün. Gözümüzün önünde at koşturan uluslararası çapta iş gören bir örgüt var. Ve bu örgüt tam 40 yıldan beri sinsi sinsi yol alıp devletin bütün kilit noktalarına sızma yapıp çoğunluğunu ele geçirmiş durumda. Ve gerçek şu ki ahtapot gibi sardığı kurum ve kuruluşların birçoğunda da yıkılması zor bir kirli yapılanma oluşturmuş. Ama işe bakınız ki her deliğe girip çıkabilen bu sinsi ve tehlikeli yapı Güler'e göre TSK'ya burnunu bile sokamamış! Kusura bakmasın paşam ama bu söylediğine sadece bu yapının ne olduğunun farkına varan kamuoyu değil, dünyanın bütün kargaları koro halinde güler! İfadesinin ne kadar gerçek dışı olduğu da zaten ikinci başkanı olduğu Genelkurmay tarafından yalanlandı. Kurum internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kamuoyuyla paylaştı; "TSK içindeki paralel yapılanmayla ilgili söylem ve iddialara yönelik ilk günden itibaren kapsamlı olarak hem idari hem de adli inceleme başlatılmış, elde edilen tüm bilgiler en ince detayına kadar değerlendirilmiş, iddia sahiplerinin bilgisine başvurulmuş ve konu üzerindeki çalışmalar yoğunlaştırılmıştır. TSK'nın bazı mensuplarına yönelik olarak yıllardır devam eden ve bugün 'kumpas' yapıldığı söylenen davalar da dikkate alınarak ileride aynı durumla karşılaşmamak için iddiaların daha titiz bir şekilde, kurum içerisinde herhangi bir yara açmadan adil, vicdani ve hakkaniyet esaslarına göre sonuçlanması için gayret sarf edilmektedir."
Neymiş yani? Paralel Yapı'nın TSK'ya da sızma yaptığı yönünde bir takım endişeler varmış ve araştırılıyormuş. O halde sormam lazım değil mi 2. Başkan'a; "Siz hangi saikle % 100 Siyaset programını Başbakan başta olmak üzere devlet yetkililerine şikayet ettiniz ve dahası bu iddiaları dile getiren Şimşek ve Okan'ı sorguya çektirmek istediniz?"
Sayın Güler... Ben özür diliyorum bu derece hassas olan bir konuyu gündeme geç getirdiğim için. Şimdi bir özür de sizin dilemeniz gerekiyor. Zira gerçekten hem bana, hem de programımdaki arkadaşlarıma çok büyük haksızlık yaptınız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA