Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kılıçdaroğlu’ndan bir sağ, bir sol kroşe!

CHP 29 Mart'ta ön seçime gittikten sonra, aday listesine son şeklini vermek için Parti Meclisi'ni topladı. Dün kesin listeler açıklandı. Ancak önceki akşam itibariyle cagdasses.com internet haber portalından Parti Meclisi'nde görüşülen tüm konuları, tartışmaları ve isimleri takip ettiğim için listeden haberdar olduk çok şükür.
Kılıçdaroğlu basının bilgi akışını engellemek için jammer koydurmuş olsa da, site toplantıdan aday listesi fotoğrafı bile paylaştığı için, kulislerin doğru olduğunu belirterek ve açıklanan isimlerin bende yarattığı şaşkınlığı aktararak başlayacağım yazıma! CHP'lilerin oyuyla seçildiği Meclis'te milletvekiliyken istifa eden İlhan Kesici İstanbul 1. Bölge 7. sıradan aday. Demirel kontenjanını bekliyordum da, bu kadarını değil! Demek ki gerçekten eski Cumhurbaşkanı'nın Kılıçdaroğlu üzerinde acayip etkisi varmış. Çünkü vekil seçilince tekrar CHP'den ayrılıp ayrılmayacağı muamma olan Kesici'yi PM'ye bile onaylatmak kolay değil!
Yine dikkat çeken isimlerden bir diğeri de İzmir 1. Bölge 3. sırada yer alan Tuncay Özkan. "Önseçime girme, seni kontenjandan yazacağız" dediği Özkan'a sözünü tutmuş Kılıçdaroğlu. Bu iyi bir gelişme. Zira Kılıçdaroğlu'nun törenle partiye getirip ortada bıraktığı kişi sayısı hiç de az değildir. Mesela Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı. Adama önce Hatay'dan milletvekilliği, sonra da Beyoğlu'ndan belediye başkan adaylığı sözünü vermiş tutmamıştı. "Söz verilip, tutulmayan aday adayları bana mail atabilir mi" diye yazsam emin olun mail box'um dolup taşar. Neyse ama bu kez o söz geç de olsa tutulmuş. Hatay'da listeye girmiş Yarayıcı. Kılıçdaroğlu kurultay öncesi geniş geniş dağıtmış sandalyeleri anlaşılan.
En yakınında tuttuğu gazeteci Utku Çakırözer'i de almış listeye. En dikkatimi çeken isimler ise yeniden aday yazılmayan vekil ve yöneticiler oldu. Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdal Aksünger, Faik Tunay, Müslüm Sarı, Aydın Ayaydın, Ali Özgündüz, Umut Oran, Sinan Aygün ve Orhan Düzgün bunlardan bazıları. Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da listelerde yer bulamadı. Büyük patronların temsilcisi Aydın Ayaydın'a, duruşma salonunda "Benim için paradan değerli bir şey yoktur, ben kapitalizmin temsilcisiyim" diyen Sinan Aygün'e "kıymasına" çok şaşırdığımı söylemeliyim. Meclis kulislerinden gazete koridorlarına gelen Müslim Sarı'yı listesine almamasını da bekliyordum. Kılıçdaroğlu'na hiç toz kondurmayan Faik Tunay ise, aday olmadığını anlar anlamaz Twitter'dan esti gürledi.
Çok sesli ve renkli olmadığından kavgalı ve patırtılı bir PM toplantısı değilmiş dünkü anlaşılan. Ancak Atatürk'e "kefere Kemal" dediği için, Atatürk'ün kurduğu partide bir türlü kendisini sevdiremeyen Mehmet Bekaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Ali Özcan, listede kendilerine yer bulamayan Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'a ve Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'a sitem ederek şöyle söylenmiş: "Niye itiraz ediyorsunuz ki? İkiniz de yöneticisiniz. Size 'kontenjan' denildiğinde önseçime gitmeliydiniz. Ama sizin de suçunuz yok, MYK üyeleri bile önseçime girmedi."
Bu arada yasa ve tüzük gereği önseçimden çıkanlara dokunulamayacak ama Kılıçdaroğlu'na, kontenjandan belirlenen isimlerde değişiklik yetkisi verildi. Genel Başkan ne isterse o oluyor. Onun istediği isimler kontenjandan seçilecek sıraya yazılıyor, ön seçimde on binlerce oy alan partililer kontenjan yüzünden listeye giremiyor; ama bunun adı da "demokrasi" oluyor.
Biz yutmadık. Yutanlar da sadece "listelerde yer alma ihtimalini" bir nebze olsun görenler galiba. Bildiğim tek şey var: O lokmalar sandık günü boğaza dizildiğinde, Genel Merkez'ce bunun suçlusu olarak "çiğnemeyenler ve sindirmeyenler" diye nitelenecek olan, önseçimde oy verdikleri adayları pusulada göremeyen partililerin gösterileceği...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA