Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

İstikrar mı kaos mu?

Adım gibi eminim yazımın başlığı için seçtiğim bu soruyu araştırma şirketleri halka yöneltse yanıtı % 100'le 'istikrar' olur. Hangi düşünceye sahip olursa olsun, hangi görüşten, hangi tarafta olursa olsun farketmez... Azıcık aklı başında olan, ülkesini seven hiçbir yurttaş kaostan yana tavır almaz!
Çünkü bir ülkenin geleceğinde kaosun olması ihtimali o ülkenin yaşayanı olan her bireyin de geleceğinde kaos yaşayacağı ihtimalini doğurur. (Tabii bu arada kastettiğim insanlar ülkenin kaosa sürüklenmesi yönünde çabalayanlar değil. Onlara bu soruyu sormaya bile lüzum yok, zira onlar zaten kaosun oluşması için her daim elleri tetikte bekleyen tiplerdir. Onların rant kapısıdır kaos... Geçim kaynağı ve hatta yaşam tarzıdır) Bazı araştırma şirketlerine ve siyaset uzmanlarına göre 7 Haziran sonrası oluşacak siyasi tablo gereği hükümetin oluşumu kaolisyonla mümkün olacak. Belki yanılıyorumdur ama ben böyle bir şey olacağına pek inanmıyorum. Evet. Şu kesin ki AK Parti 2011'deki oy oranının aynısını elde edemeyecek ama mevcut pozisyonunu da kaybetmeyecek gibi geliyor. Tabii bu sadece benim kendi gözlemlerim neticesinde yaptığım bir yorum. Yoksa elimde bunu kanıtlayan sadece bana ait bir araştırma falan yok! Bu kanaatin bende oluşmasının tek nedeni ise her ne olursa olsun, hangi koşulda olursa olsun halkın tamamının istikrar yanlısı duruş sergileyeceğine olan inancımdır. Gerçi bu söylediğim de Murphy'nin; "Bir şeyin olma olasılığı, isteme olasılığı ile ters orantılıdır" kanununa aykırı ama ne bileyim... Ben şahsen böyle düşünüyorum. Bir de tabii şöyle bir şey var. Hemen hemen tüm araştırma şirketlerinin son dönemde yaptıkları ankette kararsızlar oranı çok yüksek görünüyor. Tabii ki kararsız seçmenin dağılımı paylaştırılırken elmahkum eşit oran uygulanıyor. Ancak ben şuna da inanıyorum ki; o kararsızların büyük çoğunluğu daha evvel AK Parti'ye oy veren seçmenlerden oluşuyor. Ve bence iktidara bir şekilde geçici kızgınlık besleyen bu seçmen sandığa gittiğinde kızgınlığı baki olsa da yine de oyunu istikrardan yana kullanacak! Çünkü koalisyon ihtimali herkesi ürkütüyor. Bu da gayet normal. Zira biz ne çektiysek koalisyonlardan çektik, bu ülkenin başına ne bela geldiyse koalisyon hükümetleri yüzünden geldi. 2002'nin öncesine dönme ihtimalini bu iktidara en azılı muhalif olan hiç kimse de düşünmek istemiyor. Dün mesela onlardan biriyle birlikteydim. Can dostumdur. Kendisi büyük bir sigorta şirketinde üst düzey yönetici, işini çok iyi bilen bir finans uzmanıdır. Tüm gün 'vıdı vıdı' yapıp iktidara, Cumhurbaşkanı'na falan bindirdi. Sustum sustum ve sonunda; "Neyse inşallah AK Parti kaybeder de, bir CHP-MHP koalisyonu gelir ve siz de rahatlarsınız!" deyince gözleri fal taşı gibi açıldı cancağızımın... Ondan sonra da; "Yokkkkk! Aslaa!! Ben kesinlikle istikrarın bozulmasını istemem tabii... Koalisyon belimizi büker. Bizi 10 yıl geriye götürür" filan demeye başladı... "Eee... Bu nasıl olacak peki? CHP'nin ya da MHP'nin tek başına iktidar olma şansı mı var?" şeklinde soru sorunca da mırın kırın edip; "Ee lanet olsun! Yok tabii ki!" deyip pes etti...
Özetle demek istediğim şu yani; Bu seçimde AK Parti'den başka bir partinin tek başına iktidar olma şansı, ihtimali, olasılığı ortada yokken, 'illa da istikrar' diyen büyük çoğunluğun başka bir partiye oy verecek dahi olsa AK Parti'nin yeniden tek başına iktidara gelmesini umut etmekten başka şansı yok! Maalesef yok!
Haksız mıyım?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA