Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Zımni bir ittifak var sanki...

Ya ben bilmiyorum bu işi ya da gördüğüm tabloda hakikaten bir sakatlık var. Muhalefette olan HDP ve CHP'nin parti liderlerinin ya da mensuplarının seçime giderken iktidara sert muhalefet yapmalarını anlayabiliyorum. Bunda sorun yok zira iktidar partisi de siyasetin gereği onlara muhalefet yapıyor. Ancak siz katılırsınız ya da katılmazsınız benim şöyle bir tespitim var: 7 Haziran'da oy transferi birçok parti arasında olacaktır muhakkak ama en fazlası en büyük oranda olanı CHP'den HDP'ye geçişlerde yaşanacaktır.
Bu benim öyle oturduğum yerden salladığım veyahut da analiz ve incelemelerimle yaptığım bir tespit değil! Bakın kamuoyu araştırmalarına. Gidin karışın CHP tabanının arasına ve nabız tutun. Göreceksiniz ki söylediğimde yüzde yüz haklıyım. CHP tabanı arasında HDP'nin barajı geçmesi yönünde gönül birliği yapmış bir çoğunluk var ve bunların 7 Haziran'da oylarını HDP'den yana kullanacağından hiç şüphem yok! Nerden biliyorum? Oturduğum mahalleden, bulunduğum çevreden. Ulusalcı, Kemalist ve Atatürkçü şeklinde tanımlayabileceğimiz tabanın bir de sol gelenekten gelen, hâlâ solcu kimliği taşıdığını söyleyen kesimi var ki bu kesimin seçimde tercihi mutlaka HDP olacak! Bunun yanı sıra bir tezim daha var; ki bunu da laf olsun diye yazmıyorum. Somut bilgiler ve doneler ışığında dile getiriyorum. Orada yaşayan arkadaşlarımdan aldığım verilere göre bugün Avrupa'da yaşayan ve çoğunluğu Kürt ve Alevi kökenli olduğunu iddia eden, ancak daha önce CHP'ye destek veren ve Türkiye vatandaşı kimliğini taşıyanların da tercihi yüzde yüz yine HDP olacak.
Hal böyleyken neden bu iki parti birbirine suskun? Neden muhalefet yaparken sadece iktidara yükleniyorlar? Hadi HDP'yi anladım. O çünkü 'nasıl olsa CHP'nin sol gelenekçileri ve Kürtleri bizden yana tavır koyacak' diye düşünüyor ve bu yüzden de CHP'ye dokunmuyor ve söylemlerini, politikalarını iktidardan kopartmak istediği muhafazakâr Kürtler üzerine kuruyor.
Eee peki CHP? O neden suskun? Neden meydanlarda konuşurken HDP'ye gitmesi muhtemel oyların önüne geçmek için çabası yok? Ben bir kez bile, CHP'li liderden ya da adaylardan HDP'ye kayacak oylarla ilgili bir ifade işitmedim. Bu bence çok enteresan. Bir enteresanlık da mesela Avrupa'da yaşanan durum. Ahbaplarımdan duyuyorum; CHP oralarda neredeyse hiç yok! 20 yıldır Almanya'da yaşayan bir kaynağım aynen şunu diyor: "Alenen, bilerek CHP meydanı burada HDP'ye bırakmış durumda!" Bu durumda "CHP ve HDP arasında zımni bir ittifak var" dememiz yanlış olmaz sanırım.
Sakın ola bu yazdıklarım eleştiri kabul edilmesin. Eleştirmiyorum. Sadece bir durum tespitinde bulunuyorum ve yorumu da size bırakıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA