YULAFLI İNCİR MAMASI MALZEMELERİ:
-1 kahve fincanı yulaf ezmesi
-1 adet taze incir
-3 adet cevizin içi (çok ince çekilmiş)
YULAFLI İNCİR MAMASI YAPILIŞI:
Yulafı 3-4 saat önceden kaynamış suda ıslatın. Bir fincan yulaf için 6 fincan su yeterli. Süzdüğünüz yulafı aynı miktarda kaynar suya koyarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonunda kontrol ederek yulafların iyice yumuşadığına emin olun. Yulafları süzerek ve pişirme suyunu pürenin kıvamını ayarlamak üzere saklayalım.
Blender ya da mutfak robotundan geçirdiğiniz yulafı süzün ve bir kâseye alarak pişirme suyu ile kıvamını ayarlayın. İsteğe göre ezilmiş ceviz içi ekleyebilirsiniz.
Püreyi cam kavanozlara koyarak en fazla iki gün süre ile buzdolabında saklayabilirsiniz.
(6 ay)