DİŞ BUĞDAYI MALZEMELERİ:
-Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
-1 çay bardağı nohut
-6-8 adet kuru kayısı
-2 çorba kaşığı kuruüzüm
-1 su bardağı nar tanesi
Üzeri için:
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çorba kaşığı pudraşekeri
DİŞ BUĞDAYI YAPILIŞI:
Aşurelik buğday ve nohudu ayrı kaplara koyun. Üzerlerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, 5-6 saat dinlendirin. Suyunu süzüp, yeniden üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek pişirin.
Yeniden süzüp kenara alın. Derin bir kaseye buğday, nohut, kıyılmış kayısı, üzüm, nar ekleyip karıştırın.
Üzerine tozşeker-tarçın karışımı veya pudraşekeri-tarçın karışımı serpip servis yapın.