Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Tokat mutfağından çok farklı bir lezzet: Toyga çorbası! Pek bu leziz tarif nasıl yapılır? Toyga çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır? İşte sizlere ...

Giriş Tarihi: 3.1.2019 15:24 Güncelleme Tarihi: 4.1.2019 09:43
Toyga çorbası tarifi

TOYGA ÇORBASI MALZEMELER

-1 çay bardağı aşurelik buğday

- Yeteri kadar su, 1 su bardağı yoğurt

-2 çorba kaşığı un, tuz

ÜZERİ İÇİN

- 2 çorba kaşığı tereyağı

- 1 adet soğan, 1 çay kaşığı nane

TOYGA ÇORBASI YAPILIŞI

Aşurelik buğdayı 1 gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzün. 5 su bardağı suyu tencereye alıp üzerine buğdayı ekleyin. Kısık ateşte 40 dakika buğday şişene kadar pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ve unu çırpma teli ile çırpın. 1 su bardağı su ekleyin ve çırpma işlemine devam edin, içine kaynayan buğdaydan 1 kepçe ilave edip karıştırın. Daha sonra azar azar ve bir yandan da karıştırarak çorbaya ekleyin. Dibinin tutmaması için 5 dakika süreyle karıştırmaya devam edin. Diğer taraftan küçük bir tavada erittiğiniz tereyağında soğanı pembeleşene kadar kavurun. Naneyi ekleyin ve çorbaya katın. Tuzunu ayarlayıp karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Toyga çorbası tarifi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN