1 bağ ıspanak
1 havuç
Orta boy bir soğan
2 kaşık tereyağı
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Etsuyu su
Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
İki kaşık tepeleme un
4 kaşık tepeleme yoğurt
Ispanak çorbası yapılışı:
Ispanak yapraklarını yıkayıp süzerek incecik doğrayın. Yağımızı tencereye alarak ince doğranmış soğanı kavurun. Rendelenmiş havucu ve ıspanakları ekleyerek 2-3 dakika kavurun. Suyunu ekleyerek sebzeler diriliğini kaybedene dek pişirin. Yumurta sarısını, unu, yoğurdu çırpın. Bir kepçe çorbamızdan ılıştırarak tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan almadan tuzunu ekleyip karabiberi de ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.