Türkiye'nin en iyi haber sitesi

tarifi: nasıl yapılır?

Kabak sarma tarifi Türk mutfağında kabak ve kıymalı harçla hazırlanan bir yemektir. tarifi kabak, kıyma, soğan, dereotu ve nane gibi besinlerle yapılmaktadır. tarifi evde olan malzemelerle çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bir tarif. Kabak yemeği tarifi yağda veya tercihe göre fırında da yapılmaktadır. Her türü ayrı lezzetli olan kabak yemeği tarifi pratikliğiyle vazgeçilmeziniz olacak. Eşsiz lezzetiyle ? Kabak yemeği tarifi…

Giriş Tarihi: 11.3.2020 16:55 Güncelleme Tarihi: 12.3.2020 11:58 ABONE OL
Kabak yemeği tarifi: Kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabak sürekli tüketilmesi gereken sağlıklı besinlerdendir. Sağlıklı besinlerle çok kısa zamanda kolaylıkla hazırlanabilen kabak yemeği tarifi eşsiz bir lezzete sahip. Kabak yemeği tarifini fırında ve yağda olmak üzere iki farklı pişirme yöntemiyle hazırlayabilirsiniz. Ani gelen misafirlerinize sadece beş dakikada hazırlayabileceğiniz kabak sarma tarifi ziyafet sofralarınızın da vazgeçilmezi olacak. Tadıyla sizi mest edecek kabak yemeğinden vazgeçemeyeceksiniz. Kabak yemeği nasıl yapılır? Eşsiz lezzetiyle kabak yemeği tarifi…

KABAK YEMEĞİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1 çay bardağı ıslatılmış pirinç
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağı

KABAK YEMEĞİ TARİFİ YAPILIŞI

  1. İlk olarak kabakları yıkayıp ince şeritler şeklinde doğrayın.
  2. Yağlı kağıt serili tepsiye kabakları dizin ve üzerine zeytinyağı sürün.
  3. İç harcı hazırlayana kadar kabakları fırında pişirin.
  4. İç harç için geniş bir tencereye sıvı yağ, soğan ve sarımsağı alın ve iyice kavurun.
  5. Üzerine salça ve kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
  6. Arından bir gün önceden ıslatılmış pirinci, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyin.
  7. Kabakların uç kısmına harçtan koyun ve sarın.
  8. Kürdan yardımıyla tutturduğunuz kabak yemeğinin cam pişirme kabına alın.
  9. Sıcak su ve salçayı karıştırıp kabak yemeğinin üzerine gezdirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  11. Kabak yemeği tarifi hazır. Afiyet olsun…

KABAK YEMEĞİ TARİFİ KAÇ KALORİ?

Kıymalı kabak kaç kalori sorusunu merak edenler için kıymalı kabak yemeği kalori değerleri şöyledir: Küçük porsiyon kıymalı kabak yemeği (100 gr) 29 kcal. 1 yemek kaşığı kıymalı kabak yemeği (25 gr) 37 kcal. 1 porsiyon kıymalı kabak yemeği (220 gr) 324 kcal.

ARKADAŞINA GÖNDER
Kabak yemeği tarifi: Kabak yemeği nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA