Etli Mercimek Çorbası İçin Malzemeler:
-100 gram yağsız kuşbaşı dana eti
-1 çay bardağı kırmızı mercimek
-1'er adet patates ve havuç
-1 adet soğan
-5-6 su bardağı su
-Tuz, karabiber
Süslemek için:
-Maydanoz, pulbiber
Etli Mercimek Çorbası Yapılışı:
-Eti suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
-Su ile birlikte tencereye alıp, orta ateşte kaynatın.
-Mercimeği ayıklayıp, yıkayın ve tencereye ilave edin.
-Kaynamaya başlayınca tuzu katın.
-Patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayıp, tenceredeki karışıma ilave edin.
-Dörde bölünmüş soğanı ve karabiberi ekleyin.
-İyice pişirin.
-Eti ayırıp, kalan karışımı blenderden geçirin.
-Bir kenara ayırdığınız kuşbaşı eti çorbaya ilave edip bir taşım kaynatın.
-Maydanoz ve pulbiberle süsleyip, sıcak servis yapın?