MALZEMELER :
1 bardak başbaşı bulgur
3 bardak su (bulguru haşlamak için)
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
4 adet yaz kabağı
1 adet soğan (doğranmış)
1 çay kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı Riviera zeytinyağı
1 çay kaşığı taze nane (kuru ise sadece bir tutam)
1 çay kaşığı taze fesleğen
HAZIRLANIŞI :
Kabakların üst kısımlarını keserek kapak hazırlayın ve içlerini oyun. Bulguru su ve tuzla suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Oyduğunuz kabaklardan sadece birinin içini, soğanla birlikte ince ince kıydıktan sonra susam ve ayçiçek yağı karışımında sote edin. Pişirmiş olduğunuz bulgurla karıştırın, baharatları ekleyin ve hazırladığınız harçla kabakların içini doldurun. Kestiğiniz kapaklarla dolmaların üzerini kapatın, aksi halde bulgurlar yanar. Kabakların her tarafına fırça yardımıyla yağ sürün ve 300 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.