Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Vazgeçilmez lezzetiyle etli tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?

tarifi Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Lahana sarması beyaz lahana yaprağının içerisine bulgur ya da pirinç olmak üzere yöresine göre değişen diğer iç malzemelerle yapılan bir yemektir. Sarmanın zeytinyağlısı, pirinçlisi, bulgurlusu, vişnelisi, asma yapraklısı, lahanalısı da bulunmaktadır. bazen bir bayram sabahı sofrasını şenlendirir, bazen en özel misafirlerinizi ağırlarken masamızı süsler. Eşsiz lezzetiyle lahana sarması tarifi: Lahana sarması nasıl yapılır?

Giriş Tarihi: 11.3.2020 10:32 Güncelleme Tarihi: 12.3.2020 12:10 ABONE OL
Vazgeçilmez lezzetiyle etli lahana sarma tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?

Lahana sarma bayram günlerinin vazgeçilmez ikramlıklarındandır. Ziyafet sofralarında da başköşeye kurulan lahana sarma tarifi herkes tarafından çok sevilmektir. Yapımı uğraştırıcı olan sarma tarifini yemek çok keyifli. Lahana sarması tarifi lahana, kıyma, pirinç, salça, sıvı yağ gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Eşsiz lezzetlerimizin başında gelen lahana sarma tarifi vazgeçilmeziniz olacak. Peki eşsiz lezzetiyle lahana sarma nasıl yapılır? Lahana sarma tarifi…

LAHANA SARMA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 orta boy lahana
  • 400 gr yağsız kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz

LAHANA SARMA TARİFİ YAPILIŞI

  1. Lahananın orta göbeğini kesin. Lahana yapraklarını tuzlu kaynar suda haşlayın.
  2. Kaynar sudan aldığınız yaprakları soğuk suda bekletin.
  3. Sarma içini hazırlayın.
  4. İnce doğradığınız soğanları sıvı yağa alın, üzerine salçaları ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  5. Pirinci ekledikten sonra maydanoz ve dereotunu ekleyin.
  6. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyip pişmeye bırakın.
  7. Pişen harcı dinlenmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
  8. Yaprakların damarlı kısmını alıp içine harç koyarak sarmaları sarın ve tencereye dizin.
  9. Dövülmüş sarımsak, salça ve naneyi karıştırın. Sosu tencerenin üzerinde gezdirin.
  10. Sıcak su döktüğünüz tencerenin ağzını kapatın ve pişmeye bırakın.
  11. Lahana sarma tarifi hazır. Afiyet olsun…

LAHANA SARMA TARİFİ KAÇ KALORİ?

Kıymalı lahana sarmasının 210 gramında ortalama 122 kalori vardır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Vazgeçilmez lezzetiyle etli lahana sarma tarifi: Kıymalı lahana sarma nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA