Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Geleneksel Tepsi Kebabı ( Tava) nasıl yapılır ?

tava, nam-ı diğer lahm-ı sini kebabı gibi farklı isimlerle de anılan tepsi kebabı özel günlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. dünyasında özel bir yere sahip olan tepsi kebabı muazzam görüntüsüyle gözlerinize, enfes tadıyla midenize şölen yaşatacak. ve Antakya yörelerinde varlığını sürdüren tepsi kebabı tadı ve sunumuyla favori tarifleriniz arasında yerini alabilir.

Giriş Tarihi: 5.2.2020 12:07 Güncelleme Tarihi: 10.2.2020 16:56 ABONE OL
Geleneksel Tepsi Kebabı Kilis Tava nasıl yapılır ?

Nam-ı diğer lahm-ı sini kebabı, kebab dünyasının baş tacı. Antakya ve kilis yörelerinde var olan lezzetli yemeklerden sadece birisi tepsi kebabı. Davet sofralarında gözlerinize ve midenize şölen yaşatacak tepsi kebabı et yemekleri içerisinde özel bir yer ediniyor. Hazırlanıişı zahmetsiz olan kilis tavayı sadece on beş dakikanızı ayırarak yapabilirsiniz. Pratik ve lezzetli olan bu kebap gönlünüze taht kuracak.

TEPSİ KEBABI MALZEMELER

  • 1 kg kıyma
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • ½ tatlı kaşığı kekik
  • ½ tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tepsi kebabı üzerini süslemek için:

  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber

Sosu için:

  • ½ su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı salça

TEPSİ KEBABI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Kırmızı biber ve yeşil biberi ince ince doğrayın. Sarımsağı ezin ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı ve domatesleri minik minik, patatesleri ise halka halka(vişi) olacak şekilde doğrayın. Kıymayı derin bir kaseye alın karabiber, kekik, toz biber ve tuzu ekleyerek 5 dakika güzelce yoğurun. Ardından ince doğradığımız soğan, sarımsak ve salçayı da ilave edip 5 dakika daha yoğurun. Geniş bir tepsiyi ıslayın ve en alt kısma patatesleri döşeyin. Patateslerin üzerine kıymayı döşeyin ve tepsiye kuvvetlice baskı uygulayın. 1 tatlı kaşığı salça ve yarım bardak et suyunu eritip etin üzerinde gezdirin. Son olarak da ayrı kapta közlenmiş domates ve biberi kebabın üzerini süslemek için kullanıyoruz. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.

TEPSİ KEBABI PÜF NOKTALARI:

Tarifte yağ kullanılmadığı için eti yağlı tercih etmelisiniz. Kullanacağınız et çok yağsız ise, 4 yemek kaşığı eritilmiş yağı etin üzerine sürerek kullanabilirsiniz.

Etin üzerini süslemek için kullanacağınız biber ve domatesi ayrı bir tepside közlemeniz kebabı sulandırmadığı gibi etin karamelize olmasını da engellemez.

HATAY NAMAZ VAKİTLERİ
ARKADAŞINA GÖNDER
Geleneksel Tepsi Kebabı (Kilis Tava) nasıl yapılır ?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN