Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Tam buğdaylı : Bayatlamayan ekmek nasıl yapılır?

Ekmek akşam yemeklerimizden eksik etmediğimiz bir lezzet. Ekmeğin en sağlıklı hali ise bol müslili, . , su, tuz, maya, fındık ve ceviz gibi malzemelerle hazırlanan ekmek tarifini mutlaka denemelisiniz. Fırına atıldığı ilk andan itibaren eve mis gibi kokular yayan iştahınızı açacak. Eşsiz lezzetiyle ekmek tarifi: Tam buğday ekmeği nasıl yapılır?

Giriş Tarihi: 13.3.2020 14:45 Güncelleme Tarihi: 13.3.2020 16:14 ABONE OL
Tam buğdaylı ekmek tarifi: Bayatlamayan ekmek nasıl yapılır?

Ekmek tüketmekten bıkmadığımız bir lezzet. Birçok çeşidi olan ekmeğin en sağlıklısı tam buğdaylı ekmek. Ekmek tarifi keten tohumu, yulaf ezmesi, chia tohumu, fındık, ceviz gibi malzemelerle besin deposu haline gelmektedir. Ekmek tarifi buğday unu, su, tuz, maya, fındık ve ceviz gibi malzemelerle hazırlanmaktadır. Evinize eşsiz kokular yayacak ekmek tarifini mutlaka denemelisiniz. Eşsiz lezzetiyle ekmek tarifi: Tam buğday ekmeği nasıl yapılır?

EKMEK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 10 fındık
  • 6 ceviz
  • 1 su bardağı müsli (keten tohumu, yulaf ezmesi, chia tohumu)

EKMEK TARİFİ YAPILIŞI

  1. Ilık su ile mayayı karıştırıp sıcak bir fırının üzerinde aktifleşmeye bırakın.
  2. Geniş bir kaba unu alın, aktifleşmiş maya ve tuzu ekleyin.
  3. Son olarak ceviz, fındık parçalarını ve müsliyi kaba ekleyin.
  4. İyice karıştırdığınız hamuru yağlanmış ekmek pişirme kabına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Tam buğday ekmeği tarifi hazır. Afiyet olsun…

EKMEK TARİFİ KAÇ KALORİ?

1 dilim tam buğday ekmeği 50-60 kcal kalori değeri içerir. 1 dilim tam buğday ekmeği 0,36 gram lif içerir. 1 dilim tam buğday ekmeğinde bulunan karbonhidrat miktarı da 1.365 gramdır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Tam buğdaylı ekmek tarifi: Bayatlamayan ekmek nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA