Türkiye'nin en iyi haber sitesi

pilaki tarifi...

pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli , püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla barbunya pilaki tarifi Sofra'da..

Giriş Tarihi: 28.5.2018 15:53
Barbunya pilaki tarifi... Barbunya pilaki nasıl yapılır?

BARBUNYA PİLAKİ İÇİN MALZEMELER

1 kg taze barbunya
Yarım limon
2 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz
Yeteri kadar su

BARBUNYA PİLAKİ YAPILIŞI

Barbunyayı bir tencereye alıp üzerini bir-iki parmak geçecek kadar su ilave edip ocağa oturtun. Yarım limonu da içine atıp pişmeye bırakın. Havuçlardan birini rendeleyip suyunu sıkın ve kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye koyup içine ince kıydığınız soğan ve sarmısakları, küp doğradığınız havucu ve havuç suyunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanan barbunyayı süzüp soğanlı harca katın. Suyunu kontrol ederek 10-15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Barbunya pilaki tarifi... Barbunya pilaki nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN