Türkiye'nin en iyi haber sitesi

tarifi... Barbunya nasıl yapılır?

ların en sevilenlerinden nasıl yapılır? Barbunya malzemeleri nelerdir? Denenmiş, çok lezzetli , püf noktaları, ayrıntılı anlatımlarıyla barbunya tarifi Sofra'da...

Giriş Tarihi: 28.5.2018 15:43 Güncelleme Tarihi: 28.5.2018 15:48
Barbunya tarifi... Barbunya nasıl yapılır?

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg barbunya (taze veya kuru)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber,
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı tuz

Süslemek için:

  • Limon
  • maydanoz

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞI

Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarımsakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su, birer tatlı kaşığı toz şeker ve tuz ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyip, servis yapın.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Barbunya tarifi... Barbunya nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN