Tiramisu malzemeler
5 yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Kreması
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
1 paket labne peyniri (200 gr)
1 su bardağı bol şekerli neskafe (pastayı ıslatmak için)
kakao (üzerine serpmek için)
7-8 kişilik
Tiramisu yapılışı
Yumurtları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çıpralım. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyip mikserin düşük ayarı ie veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselm. Tencereye yumurta sarılarını, unu, şekeri ve sütü alıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutalım. İçine labne peynirini ekleyip mikser ile 1 dk. çırpalım. Pastanın alt parçasını kesik yüzeyini neskafe ile fırça yardımıyla ıslatalım. Pastanın üst parçasını alt parça üzerine oturtalım. Pastanın üzerine kalan neskafeyle fırça yardımıyla ıslatalım. Pastanın üzerini kalan kremayla kapatalım. Üzerine kakao eleyerek buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.