Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ünlü tatlısı : nasıl yapılır?

yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası "'baiser'" olarak bilinen ve 'da "'Meringue'" olarak da bilinir. Bezeler genellikle meyve, dondurma ve pastalarla servis edilir. Beze tarifine gıda boyası ile renk katabilirsiniz. Yumurta, toz şeker, tuz ve gıda boyasının sürekli çırpılmasıyla hazırlanan beze tarifi fırında kurutulana kadar pişirilir. görüntüsü ile iştah açan beze tarifini mutlaka denemelisiniz. Beze tarifi: Beze nasıl yapılır?

Giriş Tarihi: 13.3.2020 14:58 Güncelleme Tarihi: 13.3.2020 16:15 ABONE OL
Ünlü Fransız tatlısı beze tarifi: Beze nasıl yapılır?

Beze tarifi dünyaca ünlü bir Fransız tatlısıdır. Beze tarifi yumurta, toz şeker, tuz ve gıda boyasının sürekli çırpılmasıyla hazırlanmaktadır. Fırında kurutulmak için pişirilen beze tarifine gıda boyasıyla renk katılmaktadır. Rengarenk görüntüsüyle iştah açan beze tarifi misafir sofralarını süsleyecek. Çay ve kahvenizin yanına eşlik edecek beze tarifi: Beze tarifi nasıl yapılır?

BEZE TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bir tutam tuz
  • Gıda boyası (isteğe göre)

BEZE TARİFİ YAPILIŞI

  1. Miksere yumurta akını alın ve köpürene kadar iyice çırpın.
  2. Ardından şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Tuz ve isteğe göre gıda boyasını da ekleyip. Katılaşana kadar çırpın.
  4. Katılaşan karışımı sıkma torbasına alın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla karışımı sıkın.
  6. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  7. Beze tarifi hazır. Afiyet olsun…

BEZE TARİFİ KAÇ KALORİ?

Pavola (Beze) Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 175 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 29 gramlık miktarında Pavola (Beze) 51 kalori bulunmaktadır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Ünlü Fransız tatlısı beze tarifi: Beze nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA