Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Uzayan peyniriyle tarifi: Çıtır çıtır usulü ?

alt ve üst katında tel kadayıf olan arasına tuzsuz peynir konularak pişirilen ve daha sonra şerbetlenen tatlı türüdür. Künefenin anavatanı yani 'dır. Kadayıf, peynir, tereyağı, pekmez, su, şeker ve yeşil fıstık gibi malzemelerle hazırlanan en sevdiğimiz tatlılar arasında. Hatay’dan adını tüm ’ye duyuran tarifinin eşsiz lezzetinden vazgeçemeyeceksiniz. Uzayan peyniriyle : ?

Giriş Tarihi: 13.3.2020 16:33 Güncelleme Tarihi: 13.3.2020 16:36 ABONE OL
Uzayan peyniriyle künefe tarifi: Çıtır çıtır Hatay usulü künefe nasıl yapılır?

Künefe tarifi Hatay Antakya yöresine ait eşsiz lezzetli bir tatlıdır. Hatay'dan tüm Türkiye'ye adını duyurmayı başarmış künefe tarifini evde mutlaka denemelisiniz. Çayınızın ve kahvenizin yanına çok yakışacak künefe tarifini herkes çok beğenecek. Tarifi çok sorulacak künefe tarifini misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Künefe tarifini kadayıf, peynir, tereyağı, pekmez, su, şeker ve yeşil fıstık gibi malzemelerle kolayca yapabilirsiniz. Eşsiz lezzetiyle künefe tarifi: Çıtır çıtır künefe tarifi…

KÜNEFE TARİFİ MALZEMELERİ

  • 500 gr kadayıf
  • 250 gr künefelik peynir ya da dil peyniri
  • 100 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Üzeri için

  • Yeşil fıstık

KÜNEFE TARİFİ YAPILIŞI

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Geniş bir tencereye suyu ve şekeri alın. Şeker erimeye başlayınca limon damlalarını ekleyin ve katılaşmasını bekleyin.
  2. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve içerisine pekmez ekleyin.
  3. Künefe tavasının tabanına yağlı pekmez karışından sürün.
  4. Üzerine buzdolabından çıkarılmış kadayıfın yarısını koyup tepsi dibine doğru bastırın.
  5. Ortasına peyniri ekleyin ve kalan kadayıfla tepsinin üstünü kapatın.
  6. Tepsiye orta ateşteki ocakta yakmadan pişirin.
  7. Kadayıfı ters çevirip alt kısmını da pişirin.
  8. Pişen kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  9. Suyunu çektikten sonra servis edebilirsiniz.
  10. Künefe tarifi hazır. Afiyet olsun…

KÜNEFE TARİFİ KAÇ KALORİ?

300 gramlık büyük boy porsiyon künefe: 759 kaloridir. Kalın bir dilim yemek istediğinizde alacağınız kalori: 200 kcal. 50 gramlık künefe servisi: 127 kalori. 100 gramlık dilimi ise 253 kalori olacaktır.

HATAY NAMAZ VAKİTLERİ
ARKADAŞINA GÖNDER
Uzayan peyniriyle künefe tarifi: Çıtır çıtır Hatay usulü künefe nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA