6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
10 bin kaçak göçmen Ege’de yakalandı...Operasyon anları kamerada!

10 bin kaçak göçmen Ege’de yakalandı...Operasyon anları kamerada!

09.06.2018 | 11:26

Ege Denizi, özellikle Ortadoğu ve Afrika’dan gelen kaçak göçmenlerin adeta akınına uğruyor. 1 Ocak’tan 5 Haziran tarihine kadar Ege Denizinde Sahil Güvenlik unsurları 10 bin 236 kaçak geçmeni ölüm yolculuğundan kurtardı.

2018 yılının ilk gününden bugüne kadar Ege Denizinde 'umuda yolculuk' aralıksız devam ediyor. Kötü hava koşulları, standarda uymayan deniz araçları, kapasitelerinin üzerinde insan ve yükle doldurulan botlara ve ölümle sonuçlanan üzücü olaylara rağmen Ege Denizi, Yunan Adalarına geçmek isteyen kaçak göçmenlerin vazgeçilmezi olarak nitelendiriliyor. 2018 yılında bugüne kadar Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denizde yaptığı faaliyetlerde 10 bin 236 kaçak göçmeni Yunan adalarına geçmek isterken yakalandı. 2018 yılında geçişler sırasında yaşanan kazalarda ise 26 kaçak göçmen hayatını kaybetti. Kaçak geçişleri organize ettiği iddia edilen 10 kişi ise göz altına alınarak adli makamlara teslim edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığının yüzer ve uçar unsurları 1 Ocak tarihinde bu güne 233 kaçak geçişe müdahale etti.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA