6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
İlber Ortaylı'dan Orhan Pamuk ve Elif Şafak yorumu

İlber Ortaylı'dan Orhan Pamuk ve Elif Şafak yorumu "Tavsiye etmiyorum" | Video

22.12.2020 | 16:38

Prof. Dr. İlber Ortaylı, bir panel sırasında Orhan Pamuk’la ilgili, “Bizim Nobel alan yazarımızın Türkçesini ben okutamıyorum. Yani ben talebelerime "Bu romanı okuyun" demiyorum, okumayın diyorum. Orhan Pamuk’u tavsiye etmiyorum çünkü olmaz, Türkçesi bozuk” ifadesini kullandı. Ortaylı sözlerinin devamında, “Mesela Elif Şafak İngilizce yazıyor, Türkçe bilmiyor. Bu Türk yazarı sayılmaz. Türktür tabii ama Türk yazarı sayılmaz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, bir panel sırasında Orhan Pamuk'la ilgili, "Bizim Nobel alan yazarımızın Türkçesini ben okutamıyorum. Yani ben talebelerime "Bu romanı okuyun" demiyorum, okumayın diyorum. Orhan Pamuk'u tavsiye etmiyorum çünkü olmaz, Türkçesi bozuk" ifadesini kullandı. Ortaylı sözlerinin devamında, "Mesela Elif Şafak İngilizce yazıyor, Türkçe bilmiyor. Bu Türk yazarı sayılmaz. Türktür tabii ama Türk yazarı sayılmaz" şeklinde konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA