6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Almanya neden mültecilerin sadece çocuklarını istiyor? AK Parti Milletvekili canlı yayında açıkladı | Video

Almanya neden mültecilerin sadece çocuklarını istiyor? AK Parti Milletvekili canlı yayında açıkladı | Video

10.03.2020 | 15:25

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Almanya'nın neden mültecilerin sadece çocuklarını istediğini canlı yayında anlattı! Yaşar, Almanya’nın bu kararı almasının suç teşkil ettiğini belirterek bir an önce bu karardan vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"ALMANYA'DA 9 BİN ÇOCUĞUN KAYIP OLDUĞU RAPOR EDİLDİ"

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar şu notları kaydetti:

"Çocuklar için yapacağımız şeyler merhametimize kalmış durumlar değildir. Onların bunu talep etme hakları, devletlerinde bu yükümlülüğü yerine getirme mecburiyetleri vardır. Yerine getirmedikleri takdirde suç işleyeceklerdir. Çocukların başına gelebilecek ihtimal ve senaryolar oldukça kötüdür. Alman polis örgütü Almanya nezdinde 2015- 2016 yıllarında 9 bin çocuğun kaybolduğunu rapor ediyor. Dolayısıyla Almanya'nın bu konuda iyi bir karnesi yoktur. İnsan ve çocuk haklarına duyarlı her bireyin ve devletin bu konuya taraf olmasını bekliyorum. Şu anda Yunanistan'da da etkin bir kayıt sistemi uygulandığını düşünmüyorum. Çocukların başına gelebileceklerle ilgili bilgi sahibi olamıyoruz ve ihtimaller daha korkunç hale geliyor. Dolayısıyla bunu yapamazlar ve yapmamalıdırlar. Uluslararası topluluğun da buna tepki göstermesi gerekir."

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA