6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Son dakika: Ankara’da sokağa çıkma yasağı öncesinde sıkı denetim başladı | Video

Son dakika: Ankara’da sokağa çıkma yasağı öncesinde sıkı denetim başladı | Video

17.04.2020 | 12:58

Son dakika haberi... Ankara’da corona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağından önce belirlenen uygulama noktalarında denetimler sıklaştırıldı. Çankaya'da Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde bulunan Kuğulu Park uygulama noktasında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplu Kuvvet Birlik Amirliği ekipleri üst düzeyde denetimleri sürdürüyor.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağından önce İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına yönelik 31 ilde denetimler sıklaştırıldı. Ankara'da belli başlı uygulama noktalarında polis denetimlerini sürdürüyor.

Ankara Çankaya'da Tunalı Hilmi Caddesi Kuğulu Park uygulama noktasında Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplu Kuvvet Birlik Amirliği ekipleri denetimleri üst düzeyde gerçekleştiriyor. Denetim çerçevesinde araçlar uygulama noktasında durdurulup, içindeki şoför ve yolcuların vücut ısısı kontrol ediliyor. Vatandaşa sosyal izolasyon kurallarına dikkat edilmesi konusunda uyarı yapılıyor. Ayrıca ticari taksilerde tek ve çift günlere göre plaka kontrolü yapılıyor. Eğer plakasının son rakamı tek ve çift günlere göre uyum sağlamazsa 392 lira para cezası kesiliyor. Ayrıca ekip otolarından 20'şer dakika arayla vatandaşlara sokağa çıkmamaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarı anonsları yapılıyor.


İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkmaya yasağından önce yaptığı açıklamada ise, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 31 İlde bugün saat 15.00-24.00 saatleri (9 saat boyunca) arasında polis ve jandarma ekiplerince uygulama yapılacak. Uygulamada market, fırın, pazar yeri, büfe, yoğun olarak alışveriş yapılan cadde/sokaklar, akaryakıt istasyonları ile toplu taşıma araçları, duraklarında sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin denetimler en üst seviyede yapılacak. Ayrıca saat 21.00 itibariyle kapalı olması gereken market vb. iş yerleri ile açık olması muhtemel fırın, büfe, akaryakıt istasyonu içerisinde bulunan alışveriş alanları kontrol edilecek Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara uymayan iş yerleri ve vatandaşlara adli ve idari işlem uygulanacak" ifadelerine yer verilmişti.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA