6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Mide Hastalıklarında kullanılan bitkiler hangileridir?

Mide Hastalıklarında kullanılan bitkiler hangileridir?

11.03.2015 | 11:08

Yanlış beslenme alışkanlıklarının yükünü en fazla sırtlanan organ hiç şüphesiz midedir. Alkol sigara ve yapay katkılı besinler mideyi en fazla zorlayan etkenlerdir.

Midenin başlıca görevi ise besinleri ince bağırsağın sindirebileceği kıvama getirmektir. Mide borusundaki yanmalar bir mide hastalığının ilk belirtisidir. Bu tür problemler mukoza koruyucu bitkiler olan ebe gümeci, keten tohumu ile giderilebilir. Yutkunma zorluklarının mutlaka uzmanlar tarafından gözden geçirilmesi gerekir. Genellikle sinirsel gerginlikler ve korku hallerinden kaynaklanan bu hastalıklar şerbetçiotu, kediotu kökü, lavanta gibi bitkilerin çayıyla tedavi edilebilir. Mide hastalıkları organik bir hastalığa dönüştüklerinde öncelikle midenin iç yüzeyini saran mukoza tabakasında iltihaplanma oluşur. Gastrit adı verilen bu hastalığın tedavisinde özel bir diyet uygulanmalı ve şifalı bitkilerin kullanımına özen gösterilmelidir. Gastrit hastalığı olan kişi öncelikle alkolün her çeşidinden uzak durmalı ve aynı şekilde sigara kullanımı da bu hastalığı olumsuz yönde etkiler. Gastrit hastalığı tedavisi için meyan kökü, hatmi kökü, keçi sakalı, ebegümeci, mayıs papatyası karışımı ince kıyılarak demlenir ve süzülür yarım tatlı kaşığı bitki özü her gün yemeklerden sonra bir bardak suya karıştırılarak içilir. Mide ülserinin şifalı bitkilerle tedavisi hiçte karmaşık sayılmaz. Tedavinin başarısı özenle uygulanan beslenme diyetine ve şifalı bitkilerin doğru kullanımına bağlıdır. Bu konuda başarılı olabilecek bitki karışımı mayıs papatyası, hatmi kökü, aynısafa, meyan kökü, zencefil ve eğir köküdür.
Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA