Artık mandalinanın dolması da var
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılan mandalina dolması, tadı ve lezzeti ile Türk ve Dünya mutfağındaki yerini almaya hazırlanıyor. Turgutreis Mahallesinde restoran sahibi olan 42 yaşındaki Fadime Aslan'ın yaptığı mandalina dolması büyük beğeni topladı. Bodrum mandalinasının kabuğundan dolma yapan Aslan, mandalinanın içi ile de ekşili sos yaptı.
Mandalina dolmasının ününü duyan yerli ve yabancı turistler Aslan'ın ev yemekleri restoranına giderek sıra dışı lezzeti olan dolmayı tatma şansı yakaladı. Yaklaşık 2 saat buharla pişen mandalina dolmasının Türkiye'de patentini alan Aslan uluslararası alanda tescil ettirmek için de girişimlerde bulundu. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan mandalina dolması biber ve patlıcan dolmasına rakip olacak gibi görünüyor.
MANDALİNADAN 25 ÇEŞİT LEZZET ELDE ETTİ ÜRETTİ
Konu ile ilgi açıklama yapan Fadime Aslan, mandalina festivali için böyle bir şey hazırladığını ifade ederek "Mandalina festivalinde ailece konuştuk ne yapabiliriz diye. Mandalina dolması yapalım dedik. Mandalinanın içindeki meyveyi çıkararak dış kabuğunu özel harcım ile doldurdum. Dışına ise içinden çıkardığım mandalinadan ekşisini yaparak dolmamıza sos yaptım. 25 gün boyunca deneme yaptık ve sonunda Mandalina dolmasını oldu. Şu anda çok iyi gidiyor mandalina dolmasını yemek için Bodrum'un dört bir yanından buraya gelen var. İlk gördüklerinde mandalinanın da dolması mı olur diyorlar. Yediklerinde ise gerçekten Türk mutfağına yakışır bir tat diyorlar. Mandalinanın içindeki meyvesinden ekşi yapıyorum. Nar ekşisine ve limon ekşisine rakip olarak düşünüyorum" dedi. Aslan, mandalinadan sadece dolma değil baklava, ekşi, lokum gibi 25 çeşit farklı lezzet elde ediyor.
BODRUM LEZZETİNE SAHİP ÇIKMIYOR
Bodrum'da bulunan yetkililerin farklı lezzet olan mandalina dolmasına sahip çıkmadığını ifade eden Aslan, bütün resmi girişimleri kendisinin yaptığını bu süreçte sadece Misiad Derneğinden yardım alarak mucidi olduğu lezzetin Türk ve Dünya mutfağında ki yerini alması için çalışmalara başlandığını belirtti.