6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Kadayıf dolması böyle yapılıyor

Kadayıf dolması böyle yapılıyor

18.06.2015 | 15:31

Erzurum’da Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıf dolması hazırlamak isteyen Erzurumlular, kadayıfçıların önünde yoğunluk oluşturdular. Ramazan ayı ile birlikte günlük yüzlerce ton kadayıfın tüketildiği Erzurum’da vatandaşlar kadayıf almak için sabahın erken saatlerinden itibaren imalatçılar önünde uzun süre beklemek zorunda kaldılar. Erzurum’a has olarak yapılan ve yoğun ilgi gören kadayıf dolmasının enerji deposu olduğunu belirten kadayıf ustası Cuma Kul, “Ramazan’da işlerimiz oldukça yoğun oluyor. Diğer günlerde 500 - 600 kilogram kadayıf üretirken, Ramazan ayında bu oran 3-4 tona kadar çıkabiliyor. Halkımız iftar sofralarında kadayıf dolmasını mutlaka istiyor. Kadayıf dolması Erzurum’da ramazan sofralarının olmazsa olmazıdır” diye konuştu.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA