ARKADAŞINA GÖNDER Mangalda dondurma keyfi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Mangalda dondurma keyfi

Kilis’te, bir dondurmacı ustası, dondurmayı kebap şişine sapladıktan sonra ateşte pişirerek müşteriye servis yapıyor. Kilisli Dondurma ustası Mehmet Yılmaz Ayoğlu, sadece tarifinin kendisinde bulunduğu özel bir dondurma ürettiğini ifade ederek, “dondurmayı ürettikten sonra esnafını fındık ile besliyorum. Dondurmayı buz dolabına koyarak dondurduktan sonra müşterilere kebap şişine saplayarak ateşte pişirerek servis yapıyorum. Bu mesleğe ilk okuldan beri devam ediyorum. Amacım, Kilis’te, Türkiye’de ve dünyada olmayan tatlı türlerini yapmak burada, düşünerek közde dondurmayı buldum. Közde dondurma dünyada olmayan bir şey, dondurma kendi imalatım, özel yapıyorum. Dondurmayı yaptıktan sonra fındık kaplama yaptıktan sonra şişe saplıyorum dondurmayı, közde kor ateşte pişirip üzerine fıstık ve çikolata ile süsleyip servis yapıyorum. “ İlk kez kor ateşte pişen dondurma gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Vatandaşlar ateşte pişen dondurmanın tadına bakıyor. Kor ateşte pişirilen bir pozisyon dondurma 10 TL’den satılıyor.
arkadaşına gönder
19.6.2015

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.