ARKADAŞINA GÖNDER Sahurda 'Cartlak kebabı' keyfi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Sahurda 'Cartlak kebabı' keyfi

Gaziantep’te kebap geleneği Ramazan ayında da devam ediyor. Vatandaşlar iftarını açtıktan sonra kebapçılara akın ediyor. Gecenin geç saatlerinde kebapçılara giden vatandaşlar en çok Cartlak Kebabını (Ciğer Kebabı) tercih ediyor. Kale altında bulunan kebapçılar, gece boyunca müşterilerini ağırlarken Cartlak Kebabı ustaları yoğun ilgi nedeniyle bir an olsun boş duramıyor. Cartlak Kebabına Ramazan ayında daha fazla ilgi duyulduğu ve bunun bir gelenek haline geldiği öğrenildi. Yılların Cartlak Kebabı ustası Necdet Kılınçoğlu, Cartlak Kebabının Gaziantep’in olmazlarından biri olduğunu belirterek, “Bizim olmazsa olmazlarımız Gaziantep’te ciğer kebabı. Saat en geç gece 01.00 olduğunda insanlar yavaş yavaş gelirler. Aileler yemeğini yerler, çaylarını da içtikten sonra gider yatarlar. Ben 45 yıldır bu işi yapıyorum. 10 yaşında bu işe girdim ve o günden beri bu işi yapıyorum. Alışkanlık işte, Antep uşağı bunu yemezse karnı doymaz” dedi. Cartlak Kebabı yemek için kebapçılara akın eden vatandaşlar ise arkadaşlarla birlikte her yıl geleneksel olarak Cartlak Kebabı yemeye geldiklerini söyledi.
arkadaşına gönder
24.6.2015

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.