Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Cazibe'ye yahşi eleştiri

Togrul Gurbanzade adlı okurumuz, Yahşi Cazibe'yi yazan sevgili Gani Müjde'ye rehberlik edecek notlar düşmüş:
"Merhaba Yüksel Bey, ben Azeri'yim. Dün Yahşi Cazibe'yi seyrederken Azeri olan Baycan isimli birinin (daha popüler isim bulsalar iyi olurmuş.
Ben Baycan diye isim duymadım) Cazibe'ye 'Hatırlıyor musun, seni istemeye geldiğimizde kahveyi üzerime dökmüştüm' dediğini duydum.
1- Bizde kız istemeye damat adayı gitmez! Önce kadınlar gider, kızın verildiğini öğrenince erkekler gider. Damat adayı, nişana kadar kız evine gidemez.
2- Bizde kahve pişirilmez, şirin çay yapılır. Eğer kız verildiyse içilir.
Filmi yaparken bizlerin âdetlerini sözlerini öğrenmek o kadar zor değil bence.
Bir de Cazibe'nin durmadan 'düşük' dediği söz, bizde hiç de güzel bir söz değil. Yani hakaret olarak istifade ediyorlar. Bunu da okurlarınızla paylaşırsanız seviniriz."
Bünyamin Borucu isimli okurumuz da dizideki 'kedi yeme' esprisinin hoş kaçmadığı görüşünde:
"Yahşi Cazibe dizisinin 30.04.2011 tarihli 43'üncü bölümündeki bir konuşmanın hiç hoşuma gitmediğini belirtmek istedim.
Bu bölümde Ejder Bey'in eşi rolündeki Fakriye'nin kedi yediğini söylemesini hiç ama hiç kabullenemedim. Beğeniyle izlenen bir dizide böyle bir hata yapılması kabul edilemez bir konudur. Bu dizinin yayın saati dışında gündüz tekrarında çocukların da izleyebileceği hiç düşünülmemiştir. Bu konu üzerinde sizin sayfanızda hassasiyetle duracağınızı ümit diyorum. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA