Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ezel'deki hukuk hataları

Ayşenur Baytaroğlu adlı okurumuz, Ezel'in son bölümündeki hukuk hatalarını bir hukukçu olarak mercek altına almış:
"Merhaba Yüksel Bey, dizilerde yapılan hukuk hatalarını görmezden ve daha önemlisi duyurma(z)dan gelemiyorum. Ezel dizisi bu hafta Eyşan'la Cengiz'in boşanma sahnesinde hata üstüne hata ile doluydu.
Öncelikle bulundukları duruşma salonu, Ağır Ceza Mahkemesi salonu. Eyşan ve Cengiz davacı-davalı kürsülerinde değil, sanık kürsüsünde duruyor. Davayı açan Eyşan olduğu için, hakimin sağında durması gerekirken; Eyşan solda, avukatı da solda, Cengiz ise sağda duruyor.
Yapılan en büyük hata ise hukukun en büyük yasaklarından olan 'savunmayı genişletme yasağı'na aykırı bir senaryo yazılmış olmasıdır.
Bu yasağa göre; dava dilekçenizde ne yazdıysanız onlarla bağlısınızdır, sonradan sürpriz açıklama veya belge sunamazsınız. Ancak Eyşan; Cengiz'in boşanmayı kabul etmeyeceğini tahmin ettiği için son anda, dilekçede yazmayan Mert'in babasının Cengiz olmadığı konusunu gündeme getiriyor ve deliller sunuyor. Hakimin duruşmanın ilk anlarında velayetin annede kalması, baba Cengiz'e hafta sonları görüşme izni verilmesi konusunda cümle kurmasından, bu konuyu Eyşan'ın son anda açıkladığı açıkça anlaşılıyor.
Sanırım Ezel dizisi, hukuki danışmanlık alma konusunda bir hayli ihmalkar davranıyor.
Bir hukukçu olarak okuyucularınızı ve dizi ekibini bu konuda bilgilendirmenizi rica ederim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA