Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Saha Dışı'na dikkat!

Avrupa Futbol Şampiyonası güzel başladı. İlk maçlardaki heyecan ve kalite pek çok futbolseveri tatmin edecek cinstendi. Ama yine de gerçek bir ziyafet isteyen, Arjantin'in Brezilya'yı 4-3 yendiği hazırlık maçında hattrick yapan Messi'yi izlesin. (Görüntüler hâlâ Sabah'ın internet sitesinde duruyor. Canım sıkıldıkça Messi'nin o muhteşem üçüncü gölünü seyrediyorum.)
Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliği yaptığı turnuvanın yayın kalitesi üst seviyede. Portekiz-Almanya maçında Nani'nin direğe vurup gol çizgisine düşen topunu üç ayrı çizgi kamerasından izlemek büyük keyifti.
Seyirci detayları dozunda, superslow tekrarlar yerli yerinde. TRT de şimdilik sunum, yorum ve habercilikte hata yapmadı.

MUHTEŞEM TAKLİT
Bu arada TRT 1'deki devre arasında 15 dakika boyunca reklam yayınlanıyor. Ama dileyen, o arayı hemen TRT Spor kanalına geçip maçın yorumlarını ve tartışmalı pozisyonları izleyerek geçirebilir. İşte çok kanalın rasyonel kullanımı adına olumlu bir örnek. Hem reklam gelirini, hem izleyici memnuniyetini sağlamanın yolu...
Ama ben her gece saat 21.00'i sabırsızlıkla bekliyorum. Evet, biliyorum, o saatte maç yok. Ama daha iyisi var. Birol Güven ve ekibinin hazırladığı Saha Dışı adlı futbol komedisi bir harika... Futbolu iyi bilen, yakından takip eden Güven'in elinden çıktığı için bir başka lezzetli olmuş.
Şoray Uzun ile Ceyhun Fersoy döktürüyorlar. Taklitler çok başarılı. Şoray'ın Şansal Büyüka'sı ile Ömer Üründül'ü, Ceyhun'un Erman Toroğlu'su ve İlker Yasin'i kusursuz.

BİR YILDIZ DOĞUYOR
Ceyhun Fersoy'a ayrı bir paragraf açmanın yeridir. Hem Çocuklar Duymasın'daki damat, hem Seksenler'deki gurbetçi rolünde çok başarılı.
Saha Dışı ise onun diğer yeteneklerinin vitrine çıkması adına büyük bir fırsat oldu. Ferhan Şensoy'un adının, bu genç oyuncunun soyadında birleşmesi, ilahi bir tezahür mü yoksa?
İki maç arası ti'ye alınan Ömer Üründül'ü, bir sonraki maçta yorum yaparken dinlemek ise insana tuhaf geliyor. İzleyici ister istemez 45 dakika önceki makarayı hatırlayıp olaydan kopuyor!
Saha Dışı, EURO 2012'ye damgasını vuracağa benziyor. 'Şampiyonaya özel iş' yapmak kimin fikriyse, kutlarım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA