Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Taraflı anlatım

Sporsever okurumuz Hasan Kıcır, izlediği maçtaki spiker anlatımını son derece taraflı bulup isyan etmiş:
"Selamlar Yüksel Bey, 28.10.2012 tarihinde TRT SPOR kanalında saat 14.00'te yayınlanan Ankaragücü-Gaziantep Büyükşehir Belediye maçında skandal bir anlatım vardı. Maç yayınını ilk dakikadan itibaren izledim. Spiker ve yorumcu tamamen Ankaragücü taraftarı edasıyla maç anlattılar ve yorumladılar. Hatta öyle ki, Ankaragücü 1-0 önce geçince müthiş bir coşku içinde spiker golü anlattı. Bu durum maçı izleyen benim ve arkadaşlarımın dikkatini çekti. Ne var ki spikerin ve yorumcunun coşkulu anlatımı, Gaziantep B.B. takımının beraberlik golünden sonra yerini üzüntülü, moralsiz bir anlatıma bıraktı. Şu an Gaziantep B.B. durumu 3-1 yaptı ve spiker neredeyse ağlamaklı bir halet-i ruhiyeye büründü. Biz ne Ankaragücü'nü tutuyoruz ne de Gaziantep B.B. takımını. Ancak bir devlet kanalında maç anlatan spikerin taraf tutmasını yayın ilkelerine uygun bulmuyoruz.
İnanın maçla alakası olmayan birisi bile şu maçı izlediğinde spikerin sanki Ankaragücü maçı formasını giyip de maç anlattığını düşünecektir. Ankaragücü'nün düşmüş olduğu duruma hepimiz üzülüyoruz ama sahadaki mücadeleyi taraf tutarak anlatmak devletin televizyonu TRT'ye ve spikerine yakışmıyor. İsterseniz maçı banttan izleyin ve görün. Köşenizde bu duruma yer verirseniz ilgililerin ve yetkililerin dikkati çekilmiş olur. Teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA