Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Meğer kimse CAS'mamış

EN sonda söylemem gerekeni, en başta söyleyeyim:
Bu ülkenin hukukçuları da, gazetecileri de mesleki açıdan sınıfta kalmıştır.
Neden mi? Anlatayım:
Fenerbahçe ve Beşiktaş, Avrupa kupalarından men cezası aldı. Anında 'post' kavgası başladı. 'O ne demiş, bu ne demiş?' girdabında hep beraber kaybolduk.
FIFA Asbaşkanı Şenes Erzik dahil, hiç kimse 'prosedür'den söz etmedi. Bir tek gazeteci, tek bir spor yorumcusu çıkıp da "Yahu kardeşim, bu kulüplerin bu yıl Avrupa kupalarına katılmalarının bir yolu var" demedi. Meğer kulüpler 'acil yargılama'yı kabul ederlerse; kura çekimine ve ilk tur müsabakalarına katılabilirlermiş... Hep beraber şoke olduk!
İşte bu nedenle "Bu ülkenin Federasyon'da ve kulüplerde görevli hukukçuları da, spor yorumcuları ve gazetecileri de mesleki açıdan sınıfta kalmıştır" diyorum. Böylesine önemli bir kuraldan nasıl habersiz olunur? Böyle 'hayati' bir haber günlerce nasıl atlanır? Bir Allah'ın kulu da çıkıp UEFA'nın, FIFA'nın şartnamelerini, kurallarını, kanunlarını okuyup benzer konulardaki içtihat oluşturacak kararlarını araştırmaz mı?
Bu arada UEFA'nın bu konudaki kararı temyiz etmemesi size de manidar gelmiyor mu?
Sanırım UEFA; Fenerbahçe ve Beşiktaş için verilen karara gönülden inanmıyor ve tüm kurullarıyla arkasında durmakta güçlük çekiyor. Niye? Olumsuz bir durumda UEFA yönetimini ciddi şekilde sarsacak bir prestij ve tazminat kaybı yaşanacağı için...
Ülkede iş bilen hukukçular ve 'araştırmacılık' vasfı gelişmiş, mesleğine saygı duyan gazeteciler bir sallasa, bu duvar yıkılacak gibi geliyor bana...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA