Dünyaca ünlü yemek yazarı Alan Davidson'ın Akdeniz Balık Yemekleri adlı kitabına aldığı Bodrum Usulü Balık Çorbası:
Malzemesi 6 kişilik:

1.250 kg orfoz gibi iri balık kafası veya balık eti

1 iri soğan, halka halka doğranmış

1 iri patates, küp şeklinde doğranmış

2 defne yaprağı

Tuz ve karabiber

1 yumurta sarısı

Orta boy 1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye 2 litre soğuk su ile balık kafaları ya da balık etini soğan, patates, defne yaprağı, tuz ve karabiber ile birlikte koyup, orta ateşte, ağzı açık pişirin. Et kılçıklardan ayrılmaya başlayınca tencereyi indirin. Patates, balık eti (kafa kullanıyorsanız, burada az da olsa et olduğunu unutmayın) ve süzülmüş balık suyunu temiz bir tencereye alın. Bu haliyle çorbayı son hazırlıkları yapmadan bir gün kadar bekletebilirsiniz. Servisten önce tencereyi kısık ateşe oturtun. Yumurta sarısı ile limon suyunu bir kapta çırpın, çorbayı indirip, yumurtalı karışımı yavaşça ekleyip servis yapın. Dikkat edin, çorba çok sıcakken katarsanız yumurta kesilir, fazla soğursa bu kez krema kıvamına gelmez. Bunu anlamak için parmağınızın ucunu çorbaya batırın, yanmıyorsa, sıcaklık uygun demektir.