Ünlü Fransız yemek ansiklopedisi Larousse Gastronomique'in bulyabez tarifi ise şöyle:
Malzemesi 8 - 10 kişilik:

3 kilo kadar fileto çıkarmaya uygun lezzetli balıklar ve kabuklu deniz hayvanları

300 gr soğan

3 iri domates

1 çay bardağı zeytinyağı

Maydonoz

Rezene, defne yaprağı

Kekik

Portakal kabuğu

1 tutam safran

Tuz-karabiber
Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye aşağıdaki malzemeleri sırasıyla katın: Doğranmış soğan, kabuğu soyulmuş, ince doğranmış domates, ezilmiş sarımsak, bir rezene sapı, küçük bir demet maydanoz, bir tutam kekik, bir defne yaprağı, biraz kurutulmuş portakal kabuğu, sakalı ayıklanmış midyeler ve diğer kabuklu deniz hayvanları, zeytinyağı, tuz ve karabiber, safran. Bütün bu malzemeyi karıştırıp birkaç saat serin bir ortamda bekletin, tatları birbirine geçsin. Kılçıkları ve derisi ayıklanmış, olabildiğince eşit parçalar halinde kesilmiş balık filetolarını bir yana ayırın. Kabukluların üstüne çıkıncaya kadar tencereye su ya da daha önceden baş ve kemikleri kaynatarak hazırladığınız balık suyunu ilave edin. Üzerini kapatıp 7-8 dakika kadar harlı ateşte kaynatın. Sonra balık filetolarını da katın, hepsini 7 dakika daha kaynatın. Bundan sonra kabukluları ve filetoları büyük bir tabağa çıkarın. Bir çorba servis kasesinin altına kuru ekmek dilimlerini yerleştirin. Üstüne çorbanın suyunu yavaşça boşaltın, ayırdığınız deniz ürünleri ve balıkları da yerleştirip, biraz kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis edin.