Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Gölbaşı Anadolu kokuyor…

Başkentin gelişen ilçelerinin başında geliyor Gölbaşı… İl merkezinde yaklaşık 20 km mesafede bulunan Gölbaşı daha çok bürokrat, siyasetçi ve emeklilerin yaşam alanı gibi…
Adından da anlaşılacağı gibi Gölbaşı Ankara'nın göller bölgesidir. Mogan ve Eymir gölleri bu bölgede bulunuyor. İlk yerleşim Mogan gölü etrafında kurulmuş. İlçede bugünlerde Konya yolunun tamamlanması ve Mogan gölünün dip temizliğine ilişkin hummalı bir çalışma var.
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, son yerel yönetimler seçiminde Cumhur ittifakının adayı olarak ilk kez göreve geldi. Asıl mesleği muhasebe… Hal böyle olunca 'para yönetimi benim işim' diyor. Belediyenin alacakları ve borçları konusunda çok hassas… Borcum varsa öderim… Alacağımı da kimsede bırakmam… Bu iki yaklaşım iki yılda borcu olmayan bir belediye düzeyine getirmiş Gölbaşı'nı… Ne diyelim. İş bilenin, kılıç kuşananın… 'Şimşek' gibi…
Başkentin mesire alanı, oksijen deposu… İnsanların soluklandığı bir nokta… Hal böyle olunca yazları başkentlinin mangalı ile yola revan olduğu yer.
İç Anadolu platosu üzerinde bulunan bir ilçe. Doğusunda Bala, Batısında Yenimahalle, Güneyinde Haymana ve Kuzeyinde Çankaya ilçeleri bulunuyor.
Ankara'da AVM bulunmayan bir ilçe GölbaşıGölbaşılı şehir merkezine gideceğinde 'Ankara'ya gidiyorum' der. 'Merkeze gidiyorum' ifadesine rastlayamazsınız… Metropol ilçe havasından uzak... Kendine özgü şirin ve bir o kadar da Anadolu kokuyor Gölbaşı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA