Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Kadınlar ev konforunda oto istiyor

Kadınlar otomobil satın alırken ihtiyaçlarına göre karar veriyor. Otomobilin konfor özelliklerine, güvenlik donanımlarına bakıyor. Canlı renkleri tercih ediyor

Erkeklerle kadınların otomobil tercihleri birbirinden tamamen farklı. Erkekler otomobili statü simgesi olarak görüyor. Bu yüzden çevresine hava atabileceği bir otomobile sahip olmayı istiyor. Tasarım, motor gücü gibi özelliklere bakıyor.
Kadınlar ise erkeklerden farklı düşünüyor. İhtiyaçlarına göre karar veriyor. Otomobilin konfor özelliklerine ve güvenlik donanımlarına bakıyor. Renklere dikkat ediyor.
Kadın sürücülerin otomobilde aradıkları özelliklere bir göz atalım:

OTOMATİK VİTES:
Kadınların bir otomobilde aradıkları olmazsa olmaz özellik otomatik vites. Otomatik vitessiz bir otomobil, kadınlar için adeta yok hükmünde. Yoğun şehir trafiğinde dur-kalk sırasında vites değiştirmeyle uğraşmadan, rahat otomobil kullanabilme özgürlüğünü yaşıyorlar.
CANLI RENKLER: Genelleştirmemekle birlikte kadınların büyük çoğunluğunun otomobilde parlak canlı renkleri tercih ettiği görülüyor. Başta kırmızı ve tonlar olmak üzere, mavi, yeşil ve gri renkleri beğeniyorlar.
EV KONFORU: Kadınlar, trafikte kendilerini evindeki gibi rahat hissettirecek otomobiller istiyor. Trafikte makyajını yapabileceği ışıklı ayna vb. gibi olanaklara sahip otomobilleri tercih ediyor. Ayrıca, otomobilin iç mekanının şık bir tasarıma sahip olması ve kaliteli malzemelerden üretilmesi, kadınlar için önemli.
GÜVENLİK: Güvenlik kadınlar için çok önemli. Aktif ve pasif güvenlik donanımlarının yanı sıra, kör nokta, şerit değiştirme, öndeki araçla aradaki mesafe uyarı sistemi, acil fren destek sistemi kadınların trafikte kendilerini iyi ve güvende hissetmelerini sağlıyor.
YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ: Günümüzde birçok otomobilde bulunan yokuş kalkış desteği sadece kadın sürücüler değil erkekler için de önemli. Yokuş kalkış desteği sayesinde otomobillerini geri kaydırmadan ve arkadaki araca çarpmadan hareket ettirebiliyorlar. .
GERİ PARK KAMERASI: Geri park kamera sistemi de kadınların olmazsa olmaz güvenlik donanımları arasında yer alıyor. Ayrıca park asistanı gibi teknolojiler de paralel ya da dik şekilde park etmeyi kolaylaştırıyor. Bu son teknoloji kadınların gözdesi durumunda.
KÜÇÜK MODELLER: Kadınlar şehir trafiğinde rahat kullanabilecekleri boyutlarda otomobilleri tercih ediyor. Küçük otomobil modelleri, hem park hem de dar sokaklarda kullanım kolaylığı sağlıyor.
SUV MODASI: Tabii son yıllarda pazarda en çok tercih edilen araç tipi SUV'lar kadınların da gözdesi haline geldi. SUV'ların yüksek oturma pozisyonu gibi özellikleri kadınların trafikte kendilerini rahat hissetmelerini sağlıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA