12 YILDIR UYGULANAN ABLUKAYI KIRMAK İÇİN...
İsrail'in 12 senedir uyguladığı deniz ablukasını kırmak ve Mavi Marmara şehitleri anısını yaşatmak için Gazze'den denize açılan Hürriyet gemisinin de aralarında bulunduğu 'özgürlük filosu' İsrail savaş gemileri tarafından kuşatıldı.
SAHİLDE DE, DENİZDE DE ELLERİNDE TÜRK BAYRAĞI VARDI
29 Mayıs 2010'da 10 kişinin öldürüldüğü Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının yıl dönümünde, İsrail'in uyguladığı deniz ablukasını kırmak için Gazze'den bir gemi ve çok sayıda tekne açık denize doğru harekete geçti. Denize açılan kayık ve teknelerde Türk Bayrağı dalgalandırılması dikkat çekti.
GEMİDE HASTALAR VE ÖĞRENCİLER VAR
Gemide yurt dışında tedavisi yapılması gereken hastalar ve yurt dışında eğitimini tamamlamak isteyen öğrencilerin bulunduğu bildirildi.
BATEŞ KONUŞTU
Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El Bateş, Hürriyet gemisinin yola çıkışı sırasında, sahilde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı.
"DÜŞMAN İSRAİL'E DİYORUZ Kİ..."
Halit Bateş, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "Sekiz yıl önce bugün Türk aktivistler, Gazze ablukasını kırmak için yola çıktı ancak İsrail saldırısına uğradı? Düşman İsrail'e diyoruz ki, bedeli ne olursa olsun milletimize saldırıya devam etmenizin cezasız kalmasına müsaade etmeyeceğiz.