Türkiye'nin en yeni ilçesi olan Artvin'in Yusufeli ilçesinde vatandaşlar yerleşim yerindeki hayatlarına alıştı. Modern, villa tipi inşa edilen baraj gölü manzaralı yeni evler göz kamaştırdı.
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES suları altında kalan 7 köyün sakinleri, bir yıl önce yeni yerleşim yerine taşındı. Türkiye'nin en yeni ilçesinde vatandaşlar yeni hayatına alıştı.
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES suları altında kalan 7 köyün sakinleri, yaklaşık bir yıl önce taşındıkları yeni yerleşim yerlerinde mutlu görüntü çiziyor.
YUSUFELİ BARAJI DÜNYADA BEŞİNCİ
Temelden 275 metre gövde yüksekliği ile kemer baraj sınıfında dünyanın 5'inci, Türkiye'nin en yükseği Yusufeli Barajı ve HES'te, 22 Kasım 2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutulmaya başlandı.