Uzun ve sağlıklı hayatın sırrı doğru beslenmekten geçiyor. Prof. Dr. Arıoğul, 'Kızartmalardan, barbeküden ve tereyağından uzak durun' çağrısı yapıyor.
Şekerden, un ve unlu mamullerden uzak durun. Fruktoz içeren ve erken doyma hissi uyandıran gıdalardan uzak durun.
Her gün sebze-meyve tüketin. Ancak sebzelerin fazla pişirme sırasında vitamin ve mineral içeriklerinin yüzde 90'ını kaybettiklerini bilerek kısa süreli pişirmeyi veya çiğ halini tercih edin.
Basit bir hesapla 70 kilo olan bir kişinin günde 110-140 gram protein alması uygun olur (bir köfte ortalama 20 gram, 1 yumurta 6.3 gram protein içerir).
Protein alımının sadece et, yumurta, süt ve ürünleri ile değil de fasulye, nohut, mercimek gibi baklagillerle de bir ölçüde sağlanabileceği, fakat hayvansal kaynaklı proteinin yerine tam geçemeyeceğini bilin.
Kadınlarda D vitamini düşüklüğünün ve kalsiyum yetersizliğinin osteoporoz (kemik erimesi) riskini arttıracağına dikkat çeken Prof. Dr. Servet Arıoğul, şöyle devam etti:
"Kafa travmasının en sık nedeni olan düşmelerden olabildiğince uzak tutacak önlemler alın, kafa travmasının Alzheimer nedenlerinden birisi olduğu bilin. Sosyal olun.