Kalp-damar hastalıklarından sonra en çok kanser can alıyor.
Bu illetle mücadelede doğru beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar, 'Her kanser türüne karşı farklı bir gıda etki eder' diyerek bunları sıralıyor.
Hayatı tehdit eden kanser ve türlerine karşı doğru beslenme programı önemli rol oynuyor.
Brüksel lahanası, brokoli, maydanoz, kıvırcık, tere, roka, fesleğen gibi sebzelerin tedavi edici özellikleri bulunuyor.
Bu besinler kanın akışkanlığını artırdığı için bunları tüketen kişilerde kan sulandırıcıların etkileri de yükseliyor.
Probiyotik zenginliği yönünden özellikle kolon kanserinde tercih edilmesi gereken besinler arasında ilk sıralarda kefir yer alıyor.
C vitamininin bu kanser türünde de koruyucu etkiye sahip olduğu belirtiliyor.