Fenerbahçe'nin 2017/18 futbol sezonunda giyeceği formalar, sarı lacivertli taraftarlar ile buluşuyor. Fenerbahçe'nin yeni sezon formaları için hazırlanan kampanyanın sloganı, "Farkını ortaya koy" olarak ortaya çıktı.
Fenerbahçe futbol takımlarının 2017/18 futbol sezonunda giyeceği formalar, sarı lacivertli kulübün resmi internet sitesinde şu şekilde tanıtıldı:
EFSANE ÇUBUKLU MAÇ FORMASI
Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi Efsane Çubuklu Maç Formasının bu sezonki tasarımında 103 golle şampiyon olunan, rekorlarla dolu 88-89 sezonunun çubuklu formasından esintiler görülüyor. Sade çizgilerle tasarlanan 2017 Çubuklu Maç Forması lacivert V yaka detayıyla dikkat çekerken, omuz bölümünde adidas'ın simgesi üç bant, sırt kısmında ise geçtiğimiz sezondan farklı olarak altta çubukların devam ettiği düz lacivert bir zemin mevcut. #FARKINIORTAYAKOY sloganıyla, Fenerbahçe'nin büyük taraftarıyla buluşan formanın tanıtımını Fenerbahçe'nin sembol ismi Volkan Demirel yaptı. Çubuklu forma aynı zamanda, adidas'ın Stadium to Street konsepti doğrultusunda, sadece sahada değil, hayatın her alanında giyilebilmesi için taraftarların beğenisine sunuluyor.
SARI MAÇ FORMASI
Fenerbahçe Spor Kulübü' nün iki ana renginden biri olan sarı Fenerbahçe'ye duyulan gıpta ve kıskançlığı tasvir eder. 2017/18 sezonu Fenerbahçe Sarı Forma, taraftarın uzun yıllardır özlemle beklediği sarı renkli tasarımı ile öne çıkıyor. Deplasman karşılaşmalarında giyilecek formanın yanlarında bulunan lacivert üç bant ile birleşen tasarımın asaleti temsil eden beyaz polo yakası ve kol uçlarındaki beyaz detayı, Fenerbahçe'nin kuruluş renklerine ithaf edildi. Futbolcuların performansına üst düzey katkı sağlayacak Climacool teknolojisine sahip adidas 2017/18 Fenerbahçe Sarı Forma aynı zamanda adidas'ın Stadium to Street konsepti doğrultusunda, sadece sahada değil, hayatın her alanında giyilebilecek.
YEŞİL MAÇ FORMASI
Fenerbahçe 2017/18 sezonunda hem iç saha hem de dış saha alternatifi olarak tasarlanan yeşil renkteki 3. forma, Fenerbahçe'nin logosundaki palamut dalından ilham alınarak tasarlandı. Logo içerisinde sarı lacivert renkler arasında yükselen yeşil palamut dalı Fenerbahçe' nin güç ve kudretini sembolize ederken, yeşil renk ise yükselen bu kudret için başarının kaçınılmaz olduğunu ifade eder. Yeni başlayacak olan 2017/18 futbol sezonunda başarının simgesi olacakolan yeşil forma, adidas'ın Stadium to Street konsepti doğrultusunda, sadece sahada değil, hayatın her alanında giyilebilmesi için taraftarların beğenisine sunuluyor.
Fenerbahçe A Futbol Takımı'nın 2017/18 futbol sezonunda giyeceği yeni formalar, adidas'ın en ileri, yenilikçi teknolojileriyle hazırlandı. Formalarda yer alan ClimaCool® teknolojisi sayesinde vücudun en çok ısınan bölgeleri tespit edilerek özel tasarlanmış havalandırma kanalları ile iç ve dış hava akımı oluşturuluyor. Böylece vücudun kuru ve serin kalması sağlanıyor. Bu da futbolcuların vücut ısılarını 90 dakika boyunca ideal seviyede tutarak, dayanıklılıklarını arttırıyor.
2017/18 sezonu Fenerbahçe yetişkin formaları 169 TL, genç formaları 129 TL ve çocuk formaları ise 119 TL'lik satış fiyatıyla, 8 Temmuz itibariyle, Fenerium mağazaları, Fenerium e-ticaret sitesi (www.fenerium.com.tr), adidas yetkili satış noktaları ve shop.adidas.com.tr/fenerbahce adresinde taraftarların beğenisine sunuluyor.
Fenerbahçe'nin yeni sezon formalarının tanıtımı Topuk Yaylası'nda yapıldı. Sarı-lacivertli takımın bu sezon giyeceği 3 formayı, yeni transferler Nabil Dirar, Mathieu Valbuena ve Mehmet Ekici tanıttı.
Fenerbahçe'nin klasik formasını Mehmet Ekici tanıtırken, bu sezon için özel tasarlanan sarı formayı Nabil Dirar ve diğer özel tasarım forma olan yeşil formayı da Valbuena tanıttı.
3 futbolcu, tek tek forma tanıtımının yapıldığı sahaya gelip basın mensuplarına poz verdi ve topla kısa bir gösteri yaptı.
Son olarak konuşan Dirar, üzerinde bulunan sarı formayı fazlasıyla beğendiğini ifade ederek, "Çok hoşuma gitti. Materyal olarak son derece hafif. Kendimi içinde çok rahat hissettim. Ancak favorim çubuklu forma. Umarım bütün formalar bize bu sezon şans getirir" açıklamasını yaptı.
Güzel formaların oyuncuları motive ettiğini ifade eden Mehmet Ekici, taraftarların da bu sezon formalardan satın alıp, kendilerini tribünde desteklemesini istedi.
Valbuena ise Fenerbahçe'nin renklerinin harika olduğunu söyleyerek, "3 forma da çok iyi şekilde dizayn edilmiş harika formalar. Bizim için durum ne olursa olsun bizim her zaman motivasyonumuzu yükseltmemiz gerekiyor. Ama formalar çıkmadan önce bütün futbolcular yeni formaları merak eder. Bir tutkudur bizim için yeni formalar. Yine de ne olursa olsun, biz motivasyonla sahada en iyiyi yapmalıyız" dedi.
Roman Neustadter'e şakayla takılan Valbuena, "Öncelikle sen beni burada ilk günden bu yana iyi ağırlamadın. Beni karşılaman çok kötüydü. Ciddi olursak çok iyi bir takım buldum burada. Saha içinde ve dışında eğer iyi anlaşırsak farkı oluşturan noktayı buluruz. Taraftarlarımıza şampiyonluk armağan etmek istiyoruz bu sezon. Onlarla birlikte kupa kazanmak için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı.