Son dakika haberleri: Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyinde Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etti.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan İsrail hava sahasına doğru üç İHA'nın girdiğinin tespit edildiği, ikisinin imha edildiği belirtildi.
ALARMLAR ÇALDI
Bir İHA'nın Kayserya kentinde bir yapıya isabet ettiği ancak yaralı olmadığı belirtildi. Saldırı sırasında, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya kentindeki Mossad ve askeri siber istihbarattan sorumlu "8200 Birimi" ortak üssü Glilot Üssünde alarmlar çaldı.
İsrail ordusu, başka bir İHA'nın sızmış olması ihtimalinin kalmadığını savundu.
İsrail polis sözcülüğü yaptığı açıklamada, Kayserya kentinde İHA'nın bir binaya isabet etmesi nedeniyle polisin yoğun biçimde bölgede konuşlandığı, herhangi bir patlayıcı parça bulunması ihtimaline karşı arama-tarama yaptığı belirtildi.
Hizbullah'tan Netenyahu'nun evine drone saldırısı
Öte yandan, İsrail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiği ve kentte buraya çıkan yolların giriş-çıkışlarını kapattığı bildirildi.
"NETANYAHU EVDE DEĞİLDİ"
Netanyahu'nun sözcüsünden gelen son dakika açıklamasında Netanyahu'nun saldırı sırasında evde olmadığı belirtildi.
İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun Caesarea'daki evine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildiğini, yaralanan olmadığını duyurdu.
İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Caesarea'daki evi İHA ile hedef alındı. Netanyahu ve eşinin saldırı sırasında evde olmadığı ifade edildi. Olayda yaralanan olmadığı aktarıldı.
İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) saatler önce yapılan açıklamada ise Lübnan'dan İsrail'e 3 İHA ateşlendiği, 2'sinin engellendiği, birinin ise Caesarea'daki bir binaya isabet ettiği aktarıldı. Saldırıda yaralanan olmadığı ifade edildi.