İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) kararına ve uluslararası tepkilere rağmen Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarını gece boyunca sürdürdü.
İsrail ordusunun, 2 gün önce bir çadır kampı hedef alarak 45 Filistinlinin ölümüne yol açtığı bölgede, yerinden edilmiş Filistinli ailenin çadırını hedef alması sonucu en az 3 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
SİVİLLERİ ROKETLERLE VURDULAR
Görgü tanıkları, "İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu.
Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor." demişti. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtmişti.
SALDIRILAR GECE BOYU DEVAM ETTİ
Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, UAD'nin, 24 Mayıs'ta İsrail hakkında Refah'a yönelik saldırıları durdurma kararına rağmen, İsrail ordusu Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'ni topçu atışlarıyla yoğun bir şekilde bombaladı ve insansız hava araçlarıyla (İHA) da ateş açtı.
İsrail ordusu, Tel es-Sultan'da Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının yakınında bulunan "Ebu Cerad" aileine ait çadırı bombaladı. İsrail ordusunun, Refah kentine yönelik başka bir saldırısında bir Filistinli öldü.
İsrail'den Refah'ta katliam! 40'tan fazla Filistinli hayatını kaybetti
Tel es-Sultan'daki Endonezya Hastanesi'nin üst katı İsrail ordusu tarafından hedef alındı. İsrail ordusunun, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulları, hastaneyi ve Tel es-Sultan Kliniği'ni hedef alması sonucunda Filistinli aile yeniden yerinden edildi.
NETANYAHU'DAN ALÇAK SÖZLER
İnfial yaratan katliam sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tepki çeken bir açıklamaya imza attı. Netanyahu, İsrail ordusunun dün akşam Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına yaptığı saldırının "trajik bir terslik" olduğunu öne sürdü.
Netanyahu, İsrail Meclisi'nde yaptığı konuşmada, ülkesinin 7 Ekim'den bu yana insanlık felaketine yol açtığı Gazze'deki saldırılarına değindi.
İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına yaptığı saldırıyı "trajik terslik" olarak niteleyen Netanyahu, saldırıyı araştırdıklarını ifade etti.
İsrail Refah'ta çadır kenti vurdu! Dehşet gün ağarınca ortaya çıktı | Video
ABD BASININDAN KILIF GELDİ
Çadır kenti yakıp yıkan saldırı sonrası ABD basınında dikkat çeken bir analiz geldi. ABC News'in ABD'li bir kaynağa dayandırdığı haberde İsrail ABD'ye yaptığı açıklama yer aldı.