Son dakika haberi! Katil İsrail Lübnan'a sınırlı kara harekatı düzenliyor. ABD başta olmak üzere Batı bloğu ise kendi halklarının aksine Gazze ve bölgedeki soykırımlara suspus olmuş durumda. Uzmanlara göre ise; Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hedefinde kirli bir plan var.
ARZ-I MEVUD HAYALİ!
Netanyahu'nun kirli planının arkasında Arz-ı Mevud hayali var... İsrail'in "Vadedilmiş Topraklar" hayali neyi hedefliyor? Arz-ı Mevud'un nihai hedefinde Kıbrıs ve Türkiye de var...
2 HARİTA GÖSTERDİ!
Gazze Kasabı Netanyahu'nun 27 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında iki harita gösterdi. Netanyahu bu haritalarla kirli planını da dünyaya haykırdığı yorumları yapıldı.
İsrail, 17 Eylül'den bu yana da Lübnan'a saldırıyor. Aynı İsrail ayrıca sık sık Suriye'ye yönelik de hava saldırıları düzenliyor ve önceki gün Yemen'i de vurdular.
LÜBNAN'A KARA SALDIRISI
İsrail ordusunun, Lübnan'ın pek çok bölgesine karadan ve havadan saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.
Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, İsrail topçu birlikleri, güneydeki El-Vezzani, El-Hıyam ve Marcayun ovasını 2 saat boyunca vurdu.
İsrail savaş uçakları ise Kevkebe-Marcayun otoyoluna hava saldırısı düzenledi ve saldırı nedeniyle otoyol trafiğe kapandı.
İsrail ordusu ayrıca sınırdaki Ayta eş-Şaab kasabasına aydınlatma fişekleri fırlattı.
İsrail savaş uçakları başkent Beyrut'ta da yoğun alçak irtifa uçuşları gerçekleştirdi ve Dahiye bölgesine 8 hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası Dahiye semalarından dumanlar yükseldi. Saldırılarda pek çok binanın yıkıldığı bilgisi geçildi.
AA muhabiri ise İsrail ordusunun, güneyde Sayda kentindeki Ayn el-Hılve Filistin Mülteci Kampı'na hava saldırısı düzenlediğini belirtti.
Yaralananların olduğu saldırıda, Aksa Şehitleri Tugayları komutanı ve Lübnan sorumlusu Munir el-Makdah'ın evi hedef alındı.
Sağlık kaynakları, kampa düzenlenen saldırıda 3'ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.
Aksa Şehitleri Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, saldırı sonucu Aksa Şehitleri Tugayları komutanı ve Lübnan sorumlusu Makdah ile eşi Nazmiye Hamudi'nin hayatını kaybettiği kaydedildi.
Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamalarda, İsrail'in kuzeyindeki bölgelere yapılan top ve füze saldırılarına ilişkin bilgi verildi.
Saldırıların, "Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin direnişini desteklemek ve Lübnan halkını savunmak" amacıyla yapıldığını belirten Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki bölgelerin vurulduğunu bildirdi.
Hizbullah, Ştula yasa dışı yerleşim biriminin kapısında bekleyen İsrail askerlerinin top atışıyla "doğrudan isabetle" vurulduğunu, Metula'da hareket halindeki İsrail askerlerinin füzeyle hedef alındığını kaydetti.