Olay, 15 Mayıs 2025 tarihinde Samsun'un İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Talimhane Caddesi'nde, ikinci el mobilya satışı yapılan bir iş yerinde meydana geldi.
İddialara göre, M.T., ablasını kaçıran amcasının oğlu Okan Doğan T. ile konuşmak için buluştu. Tartışmanın büyümesi üzerine 16 yaşındaki M.T., yanındaki tabancayla Okan Doğan T.'yi göğsünden vurarak ağır yaraladı.
Yaralı halde kaçmaya çalışan Okan Doğan T., bir kitapçıya sığındı. Ancak M.T., elinde tabancayla cadde boyunca kovalamaca sürdürdü ve yeniden ateş açtı. Bu sırada kurşunlardan biri, iş yeri önünde oturan D.A. adlı vatandaşın beline isabet ederek yaralanmasına neden oldu.
Ablasını kaçıran kuzenini sokak ortasında vurarak öldürdü! Dehşet anları kamerada | Video
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak Okan Doğan T., yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
BABA H.İ.T.'NİN KAN DONDURAN TALİMATI
Soruşturma kapsamında ortaya çıkan detaylar, olayın vahametini gözler önüne serdi. İddiaya göre, M.T.'nin babası H.İ.T., yeğeni Okan Doğan T.'nin kollarını tutarak oğluna "Vur lan vur" diyerek cinayeti azmettirdi.
Baba H.İ.T.'nin bu talimatıyla 16 yaşındaki M.T., tabancayı ateşleyerek amcasının oğlunu öldürdü. Olay sonrası Güven Timleri tarafından yakalanan M.T., Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Baba H.İ.T. ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı.
ADLİ SÜREÇ BAŞLADI
Polisteki sorguları tamamlanan 16 yaşındaki M.T. ve babası H.İ.T., 16 Mayıs 2025 tarihinde Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Cinayet ve azmettirme suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak olan baba ve oğul hakkında, savcılığın nasıl bir iddianame hazırlayacağı merak konusu.