Ayrıca kan şekeri yönetimine ve genel sağlığınıza fayda sağlayabilecek daha dirençli nişastaya sahiptirler.
Renk bakımından farklı olmanın yanı sıra, yeşil ve sarı muzlar birkaç açıdan da farklılık gösterir:
Ancak muz olgunlaştıkça nişastasını kaybeder. Olgunlaşma sırasında nişasta basit şekerlere (sakkaroz, glikoz ve fruktoz) dönüştürülür. İlginçtir ki olgun muzlar yalnızca %1 oranında nişasta içerir.
Yeşil muz ayrıca iyi bir pektin kaynağıdır. Bu diyet lifi meyvelerde bulunur ve yapısal formlarını korumalarına yardımcı olur. Muz aşırı olgunlaştığında pektin parçalanır ve bu da meyvenin yumuşak ve yumuşak olmasına neden olur.
Yeşil muzdaki dirençli nişasta ve pektin, daha iyi kan şekeri kontrolü ve daha iyi sindirim sağlığı da dahil olmak üzere bir dizi sağlık yararı sağlayabilir.
Yeşil muzlarda bulunan lif türleri olan dirençli nişasta ve pektin, yemeklerden sonra artan tokluk hissiyle ilişkilendirilmiştir. Bu tür lifler midenizin boşalmasını da yavaşlatabilir ve daha az yemek yemenize yol açabilir. Bu da daha az kalori almanıza neden olabilir. Eğer amacınız buysa, bu kilo kaybına yardımcı olabilir.