Derin dekolteli çuval kumaştan yapılan kıyafeti ile dikkatleri üzerine çeken Tuğba Özay, Şebnem Ferah'ın 'Sil Baştan' şarkısını seslendirmişti. Özay'ın performansı sosyal medyada gündem olmuştu.
Tuğba Özay'ın sosyal medya paylaşımı kısa sürede trend oldu. Özay paylaşımına 'Çuval giyse yakışır dedikleri şeyin tam karşılığı Türkiye'de tabii ki Tuğba Özay. Evet, efendim baktım ki bugünlerde herkes sahne kostümleriyle konuşuluyor dedim bari ben de çuval giyeyim. Ve bence şahane oldu. Bu sabah bizim kızların tv programında canlı yayındaydım.
Bir gecede karar verdim çuval giymeye ve sihirli ellerine güvendiğim canım Selma Oruç ve Aslıcığım sabaha dek benim için emek verdiler. Sanırım çuval giyip de sahneye çıkan ilk kişiyim. Türkiye'nin dört bir yanından çuval gönderebilirsiniz canlarım. Geri dönüşüm ve çuval giyse yakışır buna deniyor. Çok teşekkür ederim' notunu da düşmeyi ihmal etmedi!
Mankenlikten, oyunculuğa ardından da şarkıcılığa geçiş yapan Tuğba Özay, 8 Mart Kadınlar Günü'ne özel Bursa'da sahne aldı. Sahne için derin yırtmaçlı pembe bir elbise tercih eden Özay, Şebnem Ferah'ın 'Sil baştan' şarkısını yorumladı. O anlar kısa sürede sosyal medyaya düşerek gündem oldu.
Temmuz ayında Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını çiftliğine de sıçrayan manken ve şarkıcı Tuğba Özay, zor bir dönem geçirmişti.