Son dakika haberi: Trendyol Süper Lig'de bu sezon çalkantılı dönemler geçiren Beşiktaş, son olarak Rıza Çalımbay ile yollarını ayırmıştı. Birçok üst düzey çalıştırıcı ile görüşen siyah-beyazlı yönetim, taraftarın da çok fazla istediği efsane isimle anlaşmak üzereyken konu hakkında resmi açıklama geldi. İşte son dakika Beşiktaş teknik direktörü haberinin tüm detayları...
Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Beşiktaş'ta işler hiç istenildiği gibi gitmedi.
Serdar Topraktepe: "Sadece maça odaklandık ve kazanmak istedik" | Video
Tecrübeli isim Şenol Güneş ile alınan art arda kötü sonuçların ardından takım Burak Yılmaz'a emanet edilmişti.
YERİNE ÇOK İSİM GEÇTİ
Siyah-beyazlılar, birçok dev takımı çalıştıran Ole Gunar Solskjaer'a 1.5 yıllık resmi teklifte bulunmuştu.
KARARIMI VERMEDİM
Solskjaer'ın açıklamaları ise şu şekildeydi;
"Beşiktaş Kulübü'ne etkileyici teklifleri için teşekkür ederim. Henüz kararımı vermedim. Öncelikle benden tam olarak istenileni bilmem gerekiyor."
"Bana bir proje mi sunulacak yoksa kısa vadeli çözüm mü aranıyor? Ben bir proje kapsamında değerlendirme yaparım. Takımı ve sunulacak imkanları detaylı şekilde bilmem gerekiyor. Bu konuları netleştirdikten sonra kararımı vereceğim."
Ayrıca Beşiktaş'ın İspanya La Liga ekiplerinden Athletic Bilbao'yu çalıştıran Ernesto Valverde ise görüştüğü de iddia edimişti.
TARAFTAR ISRARLA İSTİYORDU
Siyah-beyazlı yönetimin teknik direktörler adaylarından birisinin taraftarın ısrarla istediği Sergen Yalçın olduğu açıklandı.
FEYYAZ UÇAR RESMEN AÇIKLADI!
Yeni teknik direktör arayışları ve Sergen Yalçın ile ilgili soruları cevağlayan Feyyaz Uçar "Teknik direktörler ile görüşüldü. Doğru kararı vermek istiyoruz. Kasımpaşa maçına yeni hoca ile çıkmak istiyoruz. Bu hafta içerisinde birkaç hoca ile daha görüşeceğiz. Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın evladı adaylar arasında var. İsim söylememem lazımdı ama Beşiktaş'ın çocuğu olunca, insan dayanamıyor." ifadelerini kullandı.
Rıza Çalımbay'ın ayrılmasıyla ilgili soruya da cevap veren Feyyaz Uçar "Rıza Çalımbay ile biz ayrılamayız. Bizim kader birliğimiz var. Bu profesyonel bir şey. Sadece Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünden ayrıldı. İnşallah ileride yine beraber çalışacağız." dedi.
Beşiktaş'ın başında daha önce 79 maça çıkan genç teknik adam 1.84'lük bir maç başı puan ortalaması yakalamıştı.
Ayrıca Kara Kartal o dönem 1 Süper Lig şampiyonluğu ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.